Την πρόθεση της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής να στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης που αυτήν την περίοδο δοκιμάζονται, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης κατά την παρουσία του στη σημερινή διαμαρτυρία “Άδειες Καρέκλες” στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Ο κ. Γκαράνης αποκάλυψε ότι έχει ήδη δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να εξετάσουν τις δυνατότητες παραχώρησης επιπλέον τετραγωνικών μέτρων επαγγελματικής δραστηριοποίησης στους μαγαζάτορες, στο πλαίσιο και της σχετικής συνεννόησης που γίνεται με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο και την ΚΕΔΕ. Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, η δημοτική αρχή είναι έτοιμη στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να εισάγει προς έγκριση τη διάθεση 50% επιπλέον εμβαδού στα μαγαζιά, λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τη σχετική Κανονιστική.
Για τις περιπτώσεις που δεν θα υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης των καταστημάτων, ο κ. Γκαράνης υπογράμμισε: “Σε αυτήν την περίπτωση αιτούμαστε στον Υπουργό τη μείωση των τελών τραπεζοκαθισμάτων. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε”. Ακόμη επεσήμανε πως “ο προϋπολογισμός του Δήμου μπορεί να αντέξει το βάρος και να απορροφήσει τα κόστη στήριξης της εστίασης”.