• “Άλλο τι θέλουν να πιστεύεις, άλλο τι πραγματικά ισχύει”.
Αυτό είναι το μότο του “Παρατηρητηρίου fake news” που έχει συγκροτήσει το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, “ώστε να αποκαλύπτονται οι ψευδείς ειδήσεις που έχουν ως στόχο τη Νέα Δημοκρατία”, όπως τονίζεται εμφατικά.

“Αυτή είναι η αλήθεια για τη δήλωση του Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν”

Σε ανακοίνωσή του Παρατηρητηρίου για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σχετικά με συγκεκριμένη αποστροφή του Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, συμβούλου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, επισημαίνεται:

“Εχθές στη Βουλή ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να εργαλειοποιήσει τα εθνικά θέματα για να κρύψει τη νέα του κωλοτούμπα, να μην υπερψηφίσει τον νόμο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προετοίμασε για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας–ΗΠΑ, κατέφυγε για μια ακόμη φορά στην παραγωγή fake news:
 
Στη δευτερολογία του, μετέφερε, υποτίθεται, τα λόγια του συμβούλου του κ. Τραμπ, κ. Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν στην Καθημερινή (19/1/2019):
 
«Να μην είναι η Ελλάδα τόσο επιθετική με την Τουρκία, διότι μας προξενεί προβλήματα, διότι σπρώχνει τη σημαντική αυτή χώρα εκτός του ΝΑΤΟ».
 
Στην τριτολογία του, προσπαθώντας να επιβεβαιώσει την ορθότητα και την ακρίβεια της πρωτολογίας του, ο κ. Τσίπρας διάβασε δήθεν τα λόγια του κ. Ο’ Μπράιαν από την Καθημερινή (19/1/2019):
 
«Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας με αυτής στο ΝΑΤΟ».
 
Όμως, αυτό που είπε ο κ. Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, δεν ήταν ούτε αυτό που του απέδωσε ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του, ούτε αυτό που μετέφερε δήθεν αυτολεξί στην τριτολογία του:
 
«Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα να διαχειρισθεί τις σχέσεις της με την Άγκυρα με τρόπο που δεν θα πλήξει τη σημαντική συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ» (Καθημερινή 19/1/2019).

Ευτυχώς δηλαδή που ο κανονισμός της Βουλής δεν επιτρέπει «τερατολογία»…”.

  • Δείτε εδώ την ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου προ ημερών σχετικά με τη “13η σύνταξη”.