Παράταση της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης στον Δήμο Ιάσμου, η οποία εκπνέει στις 15/9, ζητά ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή του προς τον Υπουργό, ο Δήμαρχος αναφέρει:

“Η διαδικασία κτηματογράφησης της περιοχής του Δήμου Ιάσμου στον νομό Ροδόπης ξεκίνησε επίσημα στις 10 Δεκεμβρίου 2018. Ο Δήμος Ιάσμου περιλαμβάνει πολλούς μικρούς, αγροτικούς κυρίως οικισμούς, όπου ο πληθυσμός τους αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα στη νομική τακτοποίηση των ιδιοκτησιών τους. Πολλές ιδιοκτησίες περνούν από γενιά σε γενιά άτυπα, χωρίς να υπάρχουν συμβολαιογραφικές πράξεις. Η παράταση η οποία δόθηκε και λήγει στις 15/9/2019, δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση της υποβολής των δηλώσεων κτηματογράφησης της περιοχής του Δήμου μας, δεδομένου ότι υποβλήθηκε ένα πολύ μικρό ποσοστό δηλώσεων. Με βάση την εμπειρική πραγματικότητα, εκκρεμεί ακόμη μεγάλος αριθμός δηλώσεων προς υποβολή καθώς:

1ον. Μεσολάβησαν οι αυτοδιοικητικές, οι βουλευτικές και οι ευρωεκλογές, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία της κτηματογράφησης για τους δημότες αλλά και για τις υπηρεσίες του Δήμου μας.

2ον. Η συγκεκριμένη περίοδος της παράτασης συνέπεσε με τη θερινή περίοδο διακοπών κατά την οποία όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούν, και

3ον. Οι περιοχές του Δήμου μας επλήγησαν από πρόσφατη θεομηνία με αποτέλεσμα την ένταξη του Δήμου Ιάσμου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ενόψει των παραπάνω κρίνεται αναγκαίο να δοθεί περαιτέρω παράταση και να εκδοθεί η σχετική απόφαση παράτασης, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες αλλά και στην υπηρεσία του Δήμου μας να ολοκληρώσουν την υποβολή των δηλώσεων κτηματογράφησης και να αποφύγουν την επιβολή προστίμων που προβλέπεται από τη νομοθεσία”.