Παραμένει Α/ΓΕΕΘΑ ο Στρατηγός Φλώρος – Νέος Α/ΓΕΣ ο Εβρίτης Αντιστράτηγος Χουδελούδης

Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (ΚΥΣΕΑ) με αντικείμενο την παράταση της θητείας του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) και την επιλογή νέων Αρχηγών του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ).
ΦΛΩΡΟΣ-ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ

Ομόφωνα αποφασίστηκε:

1. Η παράταση για ένα επιπλέον έτος της θητείας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.
2. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΣ, του Αντιστρατήγου (ΠΖ) Άγγελου Χουδελούδη.
3. Η επιλογή ως Αρχηγού ΓΕΝ, του Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση.

Στους απερχόμενους αρχηγούς ΓΕΣ και ΓΕΝ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση και Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη, οι οποίοι προάγονται στον βαθμό του Στρατηγού και Ναυάρχου ε.α. αντιστοίχως, απονέμεται ο επί τιμή τίτλος του Αρχηγού ΓΕΣ και ΓΕΝ, αντιστοίχως.

Η επιλογή του μέχρι σήμερα υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ως νέου Αρχηγού ΓΕΝ, συμπαρασύρει στην αποστρατεία και τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναυάρχου Παναγιώτη Λυμπέρη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδης

Γεννήθηκε το 1964 στο χωριό Κυανή του Νομού Έβρου. Εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων το 1982 από την οποία αποφοίτησε το 1986 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού. Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Διμοιρίτη και του Διοικητή Λόχου. Έχει παρακολουθήσει τα βασικά σχολεία του Πεζικού και έχει συμμετάσχει σε στρατιωτικές εκπαιδεύσεις του νορβηγικού και γερμανικού στρατού, καθώς και σε αρκετά σχολεία του ΝΑΤΟ σε Γερμανία και Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του καριέρας έχει συμμετάσχει και σε αρκετές αποστολές των UN και του ΝΑΤΟ, στο βόρειο Ιράκ, στη Βαγδάτη, στο Κουβέιτ και στο Αφγανιστάν. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στο Β’ Σώμα Στρατού, στην 71 Α/Μ ΤΑΞ «ΠΟΝΤΟΣ» και στην 1η ΣΤΡΑΤΙΑ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ». Το 2006 φοίτησε στην Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου και το 2012 στη Σχολή Εθνικής Άμυνας στην Ελλάδα. Το 2008 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή του 516 Μ/Κ ΤΠ. Το 2011 ως Συνταγματάρχης υπηρέτησε ως ΑΚΑΜ της Ελληνικής Πρεσβείας στο Πεκίνο, στη Σεούλ και στο Τόκυο, ενώ το 2014 διετέλεσε Επιτελής στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Το 2015 προήχθη σε Ταξίαρχο και τοποθετήθηκε στο ΓΕΕΘΑ με τα καθήκοντα του Διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων. Με την προαγωγή του σε Υποστράτηγο το 2019 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ». Τον Μάρτιο του 2020 ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή του Κλάδου Πληροφοριών και Ασφάλειας στο ΓΕΕΘΑ. Το 2021 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε ως Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ». Στις 9 Μαρτίου 2022 έχοντας παραμείνει στην ενεργό υπηρεσία, τοποθετήθηκε από το ΚΥΣΕΑ ως Διοικητής 1ης Στρατιάς. Του έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπόμενων Παρασήμων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης, και γνώστης της αγγλικής γλώσσας.

Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση
Γεννήθηκε στις 29 Ιουνίου του 1963. Εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στις 12 Σεπτεμβρίου του 1982 και αποφοίτησε το 1986 ως Μάχιμος Σημαιοφόρος. Έχει υπηρετήσει σε μονάδες κρούσης του Πολεμικού Ναυτικού ως Αξιωματικός ΣΝ, Αξιωματικός ΝΚ, Αξιωματικός ΠΒ, Αξιωματικός Κρύπτο, Διευθυντής Επιχειρήσεων, Διευθυντής Οπλισμού, Ύπαρχος και Κυβερνήτης. Επίσης έχει διετελέσει Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΝ, Διευθυντής Γ’ Κλάδου στο ΓΕΝ, Διοικητής Ταχέων Σκαφών, Διευθυντής Α’ Κλάδου στο ΑΣ, Διευθυντής Διευθύνσεως Ναυτικών Όπλων στο ΝΣ, καθώς και εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ. Την 5 Μαρτίου 2015 προήχθη σε Αρχιπλοίαρχο και την 30 Μαρτίου 2018 ανέλαβε καθήκοντα Διοικητή Διοικήσεως Φρεγατών. Την 1 Φεβρουαρίου 2019 προήχθη σε Υποναύαρχο και την 7 Μαρτίου 2019 ανέλαβε τα καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου. Την 9 Μαρτίου 2020 προήχθη σε Αντιναύαρχο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ. Είναι κάτοχος των κάτωθι πτυχίων/εξειδικεύσεων: HN Πολέμου (έτος αποφοίτησης 1987), Γενικής Εκπαίδευσης Μάχιμων Ανθυποπλοιάρχων (έτος αποφοίτησης 1990), Σχολείο Εξειδίκευσης ΠΒ/ΤΠΚ (έτος αποφοίτησης 1990), MSc in COMPUTER SCIENCE NPS-ΗΠΑ (έτος αποφοίτησης 1995), Σχολή Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού/ΣΕΑΝ (έτος αποφοίτησης 1997), Σχολή Πολέμου Ναυτικού/ΝΣΠ (έτος αποφοίτησης 2002), Σχολείο Εθνικής Άμυνας/ΣΕΘΑ (έτος αποφοίτησης 2012). Είναι νυμφευμένος και πατέρας δύο παιδιών. Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια και Διαμνημονεύσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood