Μια απίστευτη σε χαρακτηρισμούς και ύβρεις επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά του Προέδρου της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν, με αφορμή αυτή τη φορά όχι τα…εμπόδια που του βάζει ο ευρωπαίος ηγέτης στις επεκτατικές βλέψεις του “σουλτάνου” στην ανατολική Μεσόγειο και αλλού, αλλά τις δηλώσεις του τελευταίου σχετικά με την αιματηρή επίθεση φανατικού ισλαμιστή στο Παρίσι και τον αποκεφαλισμό ενός δασκάλου που επέδειξε σε σχολική αίθουσα σκίτσα του Μωάμεθ, καθώς και την φωταγώγηση κυβερνητικών κτιρίων στη Γαλλία με σκίτσα του Μωάμεθ του Charlie Hebdo. Ο Ερντογάν λοιπόν «θίχτηκε» προσωπικά από όσα ανέφερε ο Μακρόν για την ισλαμιστική τρομοκρατία και τα θύματα που προκαλεί στο έδαφος της χώρας του, και σε ομιλία του σε στελέχη του κόμματός του, τον χαρακτήρισε «τρελό» και είπε ότι χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας! «Πρέπει να γίνει έλεγχος στο μυαλό του Μακρόν. Είναι τρελός, έχει ανάγκη από θεραπεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Ερντογάν, και συμπλήρωσε: «Τι δουλειά έχει να ασχολείται με το Ισλάμ, γιατί δεν κοιτάει τα τόσα προβλήματα του λαού του και τις εκλογές που έχει σε λίγο καιρό;». Πρόσθεσε μάλιστα χαρακτηριστικά: «Θα δούμε ποιο θα είναι το τέλος του Μακρόν, ο οποίος στη θητεία του δεν έφερε κανένα όφελος ούτε για τον λαό του ούτε για τον εαυτό του».

Ο Ερντογάν βλέπει…διάλυση της Ευρώπης λόγω του «μίσους» για το Ισλάμ!

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν έμεινε σε αυτά, αλλά φρόντισε να δώσει και… παντουρκική διάσταση στις αντιδράσεις για τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη, τις οποίες ποτέ δεν καταδίκασε με την ίδια θέρμη με την οποία αναφέρεται στον Γάλλο πρόεδρο. «Οι επιθέσεις κατά των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη είναι επιθέσεις κατά όλων των Τούρκων», τόνισε, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης όλου του μουσουλμανικού κόσμου γύρω από τον ίδιο και κατά του Μακρόν. Υπενθύμισε, δε, ότι η Γαλλία εξοπλίζει τους Αρμένιους στο Αζερμπαϊτζάν, παραβλέποντας φυσικά να αναφέρει την ευθεία υποστήριξη της Τουρκίας στους Αζέρους, όχι μόνο με στρατιωτικό εξοπλισμό αλλά και με μισθοφόρους μαχητές.

Ο Ερντογάν, τέλος, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη χώρα μας, με το ακόλουθο σχόλιο: «Στην Ανατολική Μεσόγειο είναι απαραίτητο να παραμείνουμε στο πλευρό του δίκιου αντί να παραδοθούμε στην κακοκαμαθημένη Ελλάδα και στον Ελληνοκυπριακό τομέα. Εάν εκείνοι που είναι απέναντί μας δεν ενεργήσουν σύμφωνα με το δίκαιο, είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τα δικά μας σχέδια».

πηγή: zougla.gr