Συνελήφθησαν στους νομούς Ροδόπης και Ξάνθης από αστυνομικούς των οικείων Διευθύνσεων Αστυνομίας, δύο αλλοδαποί διακινητές, ηλικίας 32 και 26 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκαεπτά μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ο 32χρονος οδηγός του οποίου αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία και την επικείμενη σύλληψη, συνέχισε την πορεία του, αναπτύσσοντας ταχύτητα. Λίγο πιο κάτω το όχημα εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στο πρανές εκτός της οδού, και ακινητοποιήθηκε. Όπως διαπιστώθηκε, ο 32χρονος διακινητής μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έντεκα μη νόμιμους μετανάστες, εννέα από τους οποίους τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 26χρονος, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς. Στον οικισμό Αβδήρων το όχημα ακινητοποιήθηκε και 26χρονος διακινητής συνελήφθη, καθόσον όπως διαπιστώθηκε μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος δράστης στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης. Κατασχέθηκαν συνολικά ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και Ξάνθης.