Συνεχίζοντας τις επιτόπιες επισκέψεις και αυτοψίες του, ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος Χαράλαμπο Καρύδη, και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, Ολυμπία Λούρμπα, στην παραλιακή ζώνη του Δήμου, είχε τη δυνατότητα να ασχοληθεί σε βάθος με πολλαπλά θέματα και προβλήματα της περιοχής.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Δήμαρχος, για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους, συνομίλησε με την Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιμέρου, για τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί και τις προοπτικές του.

Ο κ. Χαριτόπουλος στην περιοδεία του, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο εγκαταλελειμμένο εδώ και χρόνια κτιριακό συγκρότημα του Τουριστικού Περιπτέρου Ιμέρου, για το οποίο βρίσκεται από τον Δήμο σε εξέλιξη η διαδικασία αξιοποίησής του, ενώ διαπίστωσε και τις σοβαρές παρεμβάσεις που απαιτούνται στην παραλία του Ιμέρου για να δοθεί σε χρήση με ασφάλεια στους λουόμενους.

Επισκεπτόμενος και το Λιμενικό καταφύγιο Ιμέρου, συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο του Αλιευτικού Συλλόγου, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση του αλιευτικού καταφυγίου ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους αλιείς.

Τέλος συναντήθηκε και με τον γνωστό καλλιτέχνη-καραγκιοζοπαίχτη, Γιάννη Βουλτσίδη, στον χώρο του «Μικρού Διάκοσμου», όπου συζητήθηκαν δράσεις και παρεμβάσεις πολιτιστικού περιεχομένου.