Παραιτήθηκε ο “γαλάζιος” βουλευτής Θέμης Χειμάρας

ΣΥΡΙΖΑ: "Αφού έκανε ένα "κομπόδεμα" εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ παρανόμως με δημόσιο χρήμα, απέρχεται "ηρωικά" και "πάντα στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη". Το λιγότερο που έχει να κάνει τώρα ο κ. Χειμάρας είναι να επιστρέψει τις χιλιάδες ευρώ που τσέπωσε παρανόμως από το δημόσιο. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, με τη σιωπή του και την ατολμία του να διαγράψει τον κ. Χειμάρα, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι είναι συνένοχος στο "γαλάζιο" πάρτι με το δημόσιο χρήμα, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει ούτε το μισό μήνα".
Screenshot_130

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμης Χειμάρας που τις τελευταίες μέρες αποτέλεσε τον νέο κρίκο στη σειρά των οικονομικών σκανδάλων που πλήττουν το κυβερνών κόμμα, ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Κάνοντας λόγο για “ακούσια παράλειψη” και μη αναγνωρίζοντας καμία ουσιαστική ευθύνη για τις “χρυσές μπίζνες” που έκανε η εταιρεία του με το Δημόσιο, ο Θέμης Χειμάρας αναφέρει επιδερμικά στην επιστολή του: “Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα”. Στο ίδιο πνεύμα, δεν νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στους πολίτες, αλλά στο “κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους”.

Η επιστολή Χειμάρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής

“Στις εκλογές του 2019 οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω τη χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για τη δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας. Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα, και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα. Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου έγινε η αιτία να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία όπως οφείλω. Δεν θα επέτρεπα ποτέ ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα. Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με τη Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή”.

Πρώτη επιλαχούσα για τη θέση του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας είναι η η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών γιατί δεν διαγράφηκε ο κ. Χειμάρας όπως συνέβη με τον κ. Πάτση, απάντησε ότι ο κ. Πάτσης αρνήθηκε να παραιτηθεί και διαγράφηκε.

“Όχι”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ερώτηση αν ο κ. Χειμάρας επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος, καθώς όπως είπε, για τα ψηφοδέλτια η συζήτηση είναι σε εξέλιξη, δεν έχουν ολοκληρωθεί, και εξετάζεται αν υπάρχουν κωλύματα ή ασυμβίβαστα.

Υπενθυμίζεται ότι καθώς οι αποκαλύψεις συνεχίζονταν, και υπό την ασφυκτική πίεση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. που βάλλει κατά ριπάς κατά της κυβέρνησης για το νέο σκάνδαλο, ο κ. Χειμάρας είχε εκδώσει χθες ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι τη Δευτέρα αποχώρησε από την εταιρεία του.

Πάντως, λίγο πριν την ανακοίνωση παραίτησης του κ. Χειμάρα, συνεχίζοντας η αξιωματική αντιπολίτευση το σφυροκόπημα κατά του Μαξίμου και του ενοίκου του, απηύθυνε νέο λιτό ερώτημα στον πρωθυπουργό: “Περιμένουμε ακόμα από τον κ. Μητσοτάκη μια ξεκάθαρη απάντηση: θα αποπέμψει τον βουλευτή του κ. Χειμάρα ή επικροτεί το πλιάτσικο;”.

Η Κουμουνδούρου επανήλθε μετά την ανακοίνωση παραίτησης του κ. Χειμάρα, αποκαλύπτοντας εμμέσως το παρασκήνιο της παραίτησης και εκτοξεύοντας ευθείες βολές πλέον κατά του αρχηγού της ΝΔ και πρωθυπουργού, για το γεγονός ότι “συνεχίζει να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμη “Πάτση”, ο οποίος παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής για να “διευκολύνει” τη ΝΔ”.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

“Ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα – Συνεχίζει να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμη «Πάτση».

Επί μέρες ο κ. Μητσοτάκης κάλυπτε τις παρανομίες και το πλιάτσικο του κ. Χειμάρα και προφανώς αποδεχόταν τα ψέματα και τις γελοίες εξηγήσεις του. Τελικά ο κ. Χειμάρας παραιτήθηκε σήμερα από βουλευτής για να “διευκολύνει” τη ΝΔ. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν τόλμησε να διαγράψει τον κ. Χειμάρα. Συνεχίζει μάλιστα να κρατά στη ΝΔ των σκανδάλων και της διαφθοράς έναν ακόμα “Πάτση”, ο οποίος αφού έκανε ένα “κομπόδεμα” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ παρανόμως με δημόσιο χρήμα, απέρχεται “ηρωικά” και “πάντα στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη”. Το λιγότερο που έχει να κάνει τώρα ο κ. Χειμάρας είναι να επιστρέψει τις χιλιάδες ευρώ που τσέπωσε παρανόμως από το δημόσιο. Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, με τη σιωπή του και την ατολμία του να διαγράψει τον κ. Χειμάρα, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι είναι συνένοχος στο “γαλάζιο” πάρτι με το δημόσιο χρήμα, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν μπορεί να βγάλει ούτε το μισό μήνα”.

Τις αποκαλύψεις για την τουλάχιστον επιλήψιμη – αν όχι παράνομη – επαγγελματική δράση του μέχρι πρότινος κυβερνητικού βουλευτή, είχε κάνει τις τελευταίες ημέρες ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Παύλος Πολάκης, καταγγέλλοντας ότι στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Χειμάρας πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000 ευρώ, αφού έκανε εικονική μεταβίβαση της εταιρείας του (τον Ιούλιο του 2019) η οποία τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε συνάψει συμβάσεις ύψους 174.845 ευρώ.

Ο κ. Πολάκης “δεν αφήνει σε χλωρό κλαρί” τον μόλις παραιτηθέντα βουλευτή, και με νέα ανάρτηση παρέχει στοιχεία για μια άλλη ερμηνεία της κίνησης αυτής του κ. Χειμάρα:

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood