Την παραίτησή του από τη θέση του διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής υπέβαλε τη Δευτέρα ο κ. Γιώργος Φιλιππίδης.

Στην ενέργεια αυτή προέβη ως ένδειξη διαμαρτυρίας «για την απαξιωτική συμπεριφορά της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης προς το προσωπικό και τη διοίκηση του Νοσοκομείου».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, διοίκηση, γιατροί και σύλλογος εργαζομένων κατήγγειλαν ότι παραβιάζεται, εκ μέρους της Εισαγγελίας, το πρωτόκολλο διαχείρισης ζητημάτων που άπτονται της φιλοξενίας ανηλίκων, των οποίων έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια από τους γονείς τους, και ότι με εισαγγελικές παραγγελίες επιφορτίζεται υπέρμετρα το Νοσοκομείο με υποχρεώσεις που δεν είναι στις αρμοδιότητές του. Επισήμαναν δε ότι παρ’ όλο που ανταποκρίνονται καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων τους, αυτό δεν εκτιμάται από την  Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Κωνσταντίνα Μελισσάρη.

Ο διοικητής, κ. Φιλιππίδης οδηγήθηκε στην απόφαση της παραίτησης, μην μπορώντας, όπως σημείωσε, να ανεχτεί την απαξιωτική συμπεριφορά της Εισαγγελέως και ιδίως το γεγονός ότι δεν εκτιμά την προσπάθεια των εργαζόμενων που υπερβάλλουν εαυτόν, στερούμενοι και τα ρεπό τους, προκειμένου να φροντίσουν τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο κατ’ εκτέλεση εισαγγελικών παραγγελιών. Προσέθεσε δε, ότι η μακρά παραμονή των υγιών παιδιών στους χώρους του Νοσοκομείου είναι βλαπτική, αλλά και επικίνδυνη, και για τα ίδια. Μια εναλλακτική πρόταση που έχει καταθέσει, είναι να κατευθύνονται τα ανήλικα παιδιά σε κοινωνική δομή που υπάρχει στην Καβάλα, η οποία διαθέτει αφενός το κατάλληλο περιβάλλον για τη φιλοξενία τους, αφετέρου αρμοδιότητα και διαθέσιμες θέσεις.

Σημειώνεται ότι τον τελευταίο λόγο θα τον έχει πλέον το Υπουργείο Υγείας, το οποίο καλείται να αποφασίσει αν θα κάνει δεκτή ή όχι την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου Κομοτηνής.