• Μυστήριο η παραίτηση – Άψογη η σχέση της με τους Δ/ντες των σχολικών μονάδων με άμεσες λύσεις σε χρόνια προβλήματα.

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Μάλιστα αφορμή να ξεκινήσουν συζητήσεις αναφορικά με τα άλυτα “μυστήρια” στάθηκε η παραίτηση της Προέδρου της εν λόγω Επιτροπής, Δωροθέας  Χατζηγεωργίου-Αλλοιμόνου, η οποία υποβλήθηκε στις 31 Μαΐου 2021, με την ίδια να επικαλείται προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, εν μέσω ιδιαίτερα επιτυχημένης θητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pameevro.gr, ειδικότερα κατά το τρέχον έτος, η συνεργασία της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής – η οποία αξίζει να σημειωθεί πως βρισκόταν σε αυτή τη θέση εθελοντικά – με τις σχολικές μονάδες της Αλεξανδρούπολης και τους Δ/ντες τους, χαρακτηρίζεται άψογη και ιδιαίτερα ευέλικτη. Μάλιστα η ίδια, σε πολλές περιπτώσεις έδωσε άμεσες λύσεις σε ζητήματα που ταλάνιζαν εδώ και χρόνια τα σχολεία, έχοντας επίσης εξαιρετικές σχέσεις, τόσο με τους συλλόγους διδασκόντων όσο και με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων.

Για άλλη μια φορά, μήπως μας ενοχλούν οι άνθρωποι που πραγματικά θέλουν να υπηρετήσουν τους θεσμούς και τους βάζουμε εμπόδια; Μήπως επειδή η συγκεκριμένη κυρία θέλησε πραγματικά να δώσει λύσεις σε πάγια ζητήματα των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου της Αλεξανδρούπολης και υπάρχουν άλλα σχέδια από πίσω, ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να οδηγηθεί σε αυτή την απόφαση;

Η ίδια μάλιστα είναι έμπειρη εκπαιδευτικός που έχει εργαστεί επί σειρά ετών τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση, Πτυχιούχος της Γαλλικής Φιλολογίας του ΑΠΘ.

f9e7bb41 11a0 498e bc0c 54db58bd87f8Σύμφωνα με πληροφορίες του focus ston evro & του evrosonline, στο έγγραφο παραίτησής της η κ. Αλλοιμόνου-Χατζηγεωργίου γίνεται λόγος για αλλαγές που αφορούν τη λειτουργία και στελέχωση της Επιτροπής που ανακοινώθηκαν προσφάτως από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ιωάννη Μπόγδη, οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο εκτέλεσης των καθηκόντων της. Σύμφωνα με την ίδια είναι αδύνατον να συνεχίσει να παρέχει υπό αυτές τις συνθήκες τις υπηρεσίες της εθελοντικά, παρ’ ότι οι διευθυντές των σχολείων εξέφρασαν την άποψη πως η συνεργασία μαζί της ήταν άψογη.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα ντόμινο εξελίξεων όχι μόνο στην Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας (μαθαίνουμε ότι πρόκειται να ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις από μέλη της επιτροπής), αλλά και στην Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου όπως όλα δείχνουν, και σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, σύντομα θα μείνει ακέφαλη και αυτή αφού αναμένονται και εκεί παραιτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο στην Επιτροπή Πρωτοβάθμιας όσο και στη Δευτεροβάθμιας, έχουν καταγραφεί ήδη από μία παραίτηση, από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν τελικά οι αλλαγές που σχεδιάζονται στην λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών από τον Γενικό Γραμματέα Ιωάννη Μπόγδη και γενικότερα από τους συνεργάτες του δημάρχου ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν την πρόεδρο Αλλοιμόνου-Χατζηγεωργίου Δωροθέα σε παραίτηση.

Πάντως όλα δείχνουν ότι οι αιτίες της παραίτησης είναι βαθύτερες και θα πρέπει να αναζητηθούν.