Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία

Στο χωριό Χρυσόλιθος, ή Αλτν Τας, που βρίσκεται βορείως της Κεσσάνης και ανήκει στην περιφέρεια της Καλλίπολης της Ανατολικής Θράκης.
Screenshot_2457

Το χωριό των προγόνων τους, τον Χρυσόλιθο, ή Αλτν Τας, που βρίσκεται βορείως της Κεσσάνης και ανήκει στην περιφέρεια της Καλλίπολης της Ανατολικής Θράκης, επισκέφθηκαν μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδημής & Φίλων.

Έγιναν δεκτοί από τους σημερινούς κατοίκους του χωριού, με τη βοήθεια των οποίων είδαν όσα από τα παλιά σπίτια των παππούδων τους έχουν απομείνει, τη γέφυρα, το ποτάμι, το σπίτι του δασκάλου, την εκκλησία που λειτούργησε ως σχολείο, το σημείο που ήταν χτισμένο το σπίτι του παπά, ενώ μοιράστηκαν μαζί τους ιστορίες που κι αυτοί άκουσαν από τους δικούς τους προγόνους.

“Ευχόμαστε τα μέλη μας να ικανοποιήθηκαν από την εξόρμηση αυτή και δεσμευόμαστε, Θεού θέλοντος, να υπάρξουν και άλλες. Καλή χρονιά να έχουμε με το βλέμμα στραμμένο στην παράδοση και στον χορό”, αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου, Βαγγέλης Καρακύργιος.

Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία Παραδημιώτες επισκέφθηκαν τα σπίτια των προγόνων τους στη σημερινή Τουρκία

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood