Αυτοψία στα υπό εξέλιξη έργα κατασκευής, της γέφυρας του ποταμού Κομψάτου στον οικισμό Πολυάνθου Ιάσμου, και της γέφυρας του Τρελοχείμαρρου, παραπόταμου του ποταμού Λίσσου, στο ύψος του οικισμού Κοσμίου Κομοτηνής, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, πλαισιωμένος, μεταξύ άλλων, από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Μανώλη Ταπατζά.
Και τα δύο έργα πρόκειται να παραδοθούν εντός των χρονοδιαγραμμάτων τους.
«Εμβληματικό», χαρακτήρισε το έργο της νέας γέφυρας του Κομψάτου ποταμού στον Πολύανθο του Δήμου Ιάσμου, ο κ. Τοψίδης, σημειώνοντας ότι «θα δώσει αναπτυξιακή πνοή στην ευρύτερη περιοχή». Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των τεσσάρων βάθρων της γέφυρας, και πλέον εκτελούνται οι εργασίες ανάρτησης των δοκών στα βάθρα με τη χρήση γερανών, ένα κρίσιμο βήμα για τη διαμόρφωση του φορέα ανωδομής της γέφυρας. Με την ολοκλήρωση αυτού του σταδίου, το έργο εισέρχεται στη φάση της ολοκλήρωσης του. Η γέφυρα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, θα παραδοθεί την ημέρα που θα συμπληρώνονται οκτώ χρόνια από την κατάρρευσή της, δηλαδή στις 10 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, «έργο-κόσμημα», χαρακτήρισε τη γέφυρα στο Κόσμιο Κομοτηνής, ο κ. Ταπατζάς, επισημαίνοντας ότι θα παραδοθεί σε έναν περίπου μήνα, δηλαδή έναν μήνα πριν το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των εργασιών. Η γέφυρα έχει μήκος 33 μέτρων και πλάτος 17 μέτρων, θα φωτίζεται με 33 πυλώνες φωτισμού, ενώ θα υποστηριχθεί και με συνοδά έργα, όπως ποδηλατόδρομος.
Αξίζει να σημειωθεί, πως για πρώτη φορά, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ, θα συμπράξει με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για την πλήρη καταγραφή, χαρτογράφηση, και τεχνικό έλεγχο, όλων των γεφυρών αρμοδιότητάς της, και στις πέντε περιφερειακές ενότητες, Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.