Ο Νίκος Παππάς ανέλυσε από το βήμα της Βουλής την πολιτική συγκυρία όπως αυτή διαμορφώνεται από τον «καταλύτη» των πολιτικών εξελίξεων, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Εξήγησε τους λόγους που η ΝΔ οδηγείται σε στρατηγικό αδιέξοδο, συμπέρανε ότι η ΔΗΣΥ βρίσκεται εγκλωβισμένη λόγω της ταύτισής της με τον Πάνο Καμμένο κατά της λύσης του ονοματολογικού, και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για τις επιθέσεις που δέχτηκαν από ακροδεξιά στοιχεία οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη και Α. Καστόρης.

Περνώντας, δε, στο προκείμενο, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής και τηλεπικοινωνιών, σημείωσε: «Η ιστορία θα καταγράψει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, και κάποιοι ανεξάρτητοι βουλευτές, θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι η τελευταία μέρα ενός δύσκολου προβλήματος που κόστισε στην εξωτερική μας πολιτική. Είναι και η τελευταία μέρα στη δουλειά για τους επαγγελματίες πατριδοκάπηλους. Για όσους έκαναν καριέρα πάνω σε αυτό το ζήτημα».
Επιτέθηκε μάλιστα στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος προσπαθώντας να αποστασιοποιηθεί από το σύνθημα “η Δημοκρατία πρόδωσε τη Μακεδονία”, είπε ότι “η κυβέρνηση πρόδωσε τη Μακεδονία”. “Προδοσία. Πολύ βαριά κουβέντα και θα έπρεπε να είναι μετρημένος”, είπε, και επισήμανε ότι “αυτό που προδόθηκε ήταν οι δυνατότητες της ελληνικής Μακεδονίας να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια”.
Εν συνεχεία, ο υπουργός προέβη σε σύντομη ιστορική αναδρομή, θυμίζοντας τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνου Μητσοτάκη την περίοδο 1992-1993 για την παραχώρηση του δικαιώματος στους γείτονες να αποκαλούνται Μακεδόνες. Υπενθύμισε, δε, ότι το 2008 ο Άδωνης Γεωργιάδης μιλούσε “για κωλοτούμπα Καραμανλή” και αποκαλούσε “εθνικά επικίνδυνη” την Ντόρα Μπακογιάννη και “μπλόφα όσα έγιναν στο Βουκουρέστι”, ενώ θύμισε ότι και η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήριζε “μοιραίο άνθρωπο” τον Αντώνη Σαμαρά για το Μακεδονικό. “Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία σας”, είπε δηκτικά.

«Καταλύτης οι Πρέσπες»

Ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ακόμη ότι η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια οδηγεί την αξιωματική αντιπολίτευση σε πολιτική μετατόπιση με όχημα τη ΝΔ, επικρίνοντας ταυτόχρονα πως η ΝΔ αρνείται να καταδικάσει τους ακροδεξιούς που προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή και αντ’ αυτού μιλά για αλόγιστη βία της κυβέρνησης στο συλλαλητήριο. Περιγράφοντας συνοπτικά την κατάσταση που διαμορφώνεται στο πολιτικό τοπίο της χώρας, ο υπουργός χαρακτήρισε καταλύτη τις «Πρέσπες» γιατί όπως ανέφερε συμπυκνώνεται το πώς αντιλαμβάνονται οι πολιτικές δυνάμεις «το μέλλον του τόπου και του λαού». Μάλιστα, συνέδεσε τα προαναφερθέντα με το ότι η κυβέρνηση έβγαλε την χώρα από τα μνημόνια, «πέρασε» τον προϋπολογισμό με μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, πήρε ψήφο εμπιστοσύνης, κυρώνει τις «Πρέσπες» και έπονται τα θετικά μέτρα περαιτέρω ανακούφισης της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η «θεμελιώδης αντίφαση» της ΔΗΣΥ

Κλείνοντας, ο κ. Παππάς δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του προς το κόμμα της Φώφης Γεννηματά στηλιτεύοντας την ταύτισή της με τον Πάνο Καμμένο. «Είχε βουίξει ο τόπος ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Πολιτικού Συμβουλίου της ΔΗΣΥ είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, και εν μία νυκτί μάθαμε ότι είναι κατά», είπε, και επέκρινε την κ. Γεννηματά επειδή κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τη σύμπραξη με τον Πάνο Καμμένο και τώρα ταυτίζεται μαζί του για το Μακεδονικό. “Πρόκειται για θεμελιώδη αντίφαση από την οποία πρέπει να απαλλαγεί η ΔΗΣΥ”, κατέληξε.

πηγή: documentonews.gr / επιμέλεια: inkomotini.news