Πανηγύρι στον Άγιο Παντελεήμονα Δαφνώνος

Γράφει η Γεωργία Ανδρέου.
Screenshot_1850
  • Γράφει η Γεωργία Ανδρέου.

Ελληνικό καλοκαίρι χωρίς τα παραδοσιακά πανηγύρια δεν νοείται. Θεσμός θρησκευτικός και πολιτιστικός συνοδεύει τις εκδηλώσεις που γίνονται για να τιμηθεί η μνήμη του αγίου, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός ή το εξωκλήσι της περιοχής.

Ευκαιρία για αντάμωμα, συνάντηση και επικοινωνία, ευκαιρία για επανασύνδεση με τον γενέθλιο τόπο αλλά και ευκαιρία για πνευματική ανάταση μέσα από την ανασκόπηση του τιμωμένου Αγίου.

Σε ένα τέτοιο πανηγύρι στον Άγιο Παντελεήμονα Δαφνώνος Ξάνθης βρέθηκαν όλοι μαζί, ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ.κ. Παντελεήμων που δέχθηκε τις εγκάρδιες ευχές όλων για τα ονομαστήρια του, οι τοπικοί άρχοντες, κληρικοί, κάτοικοι, απόδημοι συμπατριώτες και επισκέπτες.

Πανηγύρι στον Άγιο Παντελεήμονα ΔαφνώνοςΠροηγήθηκαν τα θυρανοίξια παρακειμένου παρεκκλησίου αφιερωμένο στους αγίους Παύλο, Ραφαήλ, Νικόλαο, Ειρήνη και τιμήθηκαν για την προσφορά στο έργο της ενορίας οι ενορίτες που συνέβαλλαν.

Ο ιδιαίτερα μεστός, όπως πάντα, πνευματικού περιεχομένου παιδαγωγικός λόγος του ποιμενάρχη μας ανέπαυσε τις ψυχές όλων και ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τις έννοιες της αλληλεγγύης, της ειρηνικής συνύπαρξης και της δύναμης της ζεστασιάς της αγάπης πάντα μέσα από την πρόνοια του Θεού και όπως ζωντανά παρουσιάζεται στην βιωτή του Αγίου
Παντελεήμονα.

Η προσφορά εξαιρετικών εδεσμάτων από τις κυρίες της ενορίες με ξεχωριστή αγάπη με την επιμέλεια του σεπτού ιερέως και της άξιας πρεσβυτέρας χάρισαν σε όλους μια όμορφη δροσερή στον βουνίσιο καθαρό αέρα, γιορτινή βραδιά στον όμορφο γραφικό Δαφνώνα.

Χρόνια Πολλά σε όλους και ιδιαίτερα έτη πολλά ευλογημένα στον Σεβασμιότατο Ποιμενάρχη μας, γεροί να παρευρεθούμε και του χρόνου!!!

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood