Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων προς ΥΠΑΙΘ: “Καλύψτε άμεσα τα κενά των Θεολόγων στην Εκπαίδευση”

Μπορεί να μειώθηκαν, εντούτοις δεν καλύφθηκαν στο σύνολό τους, τα κενά των θεολόγων εκπαιδευτικών, τόσο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσο και στην ειδική αγωγή, με συνέπεια το μάθημα των Θρησκευτικών είτε δεν διδάσκεται σε πολλά σχολεία, είτε διδάσκεται πλημμελώς με περικοπές, είτε διδάσκεται από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων που δεν γνωρίζουν Θεολογία, όπως τονίζει η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.).
thriskeftika-politiki-epikairotita-enosi-theologon_11zon

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή Αδιόριστων της Π.Ε.Θ. αξιώνει από την Πολιτεία νέες προσλήψεις, προκειμένου όπως υπογραμμίζει σε επιστολή της προς το Υπουργείο,  να εφαρμοστεί για όλους τους μαθητές η Συνταγματική Επιταγή που ορίζει ως βασικό σκοπό της Παιδείας, «την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Ολόκληρη η επιστολή:

“ΠΡΟΣ: Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

ΠΡΟΣ τη Διεύθυνση διορισμών, προσλήψεων εκπαιδευτικού προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

ΘΕΜΑ: «Τα κενά των Θεολόγων στην Εκπαίδευση».

Μετά από ερωτήσεις που δεχόμαστε από μέλη του Παραρτήματος Αδιόριστων Θεολόγων της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων (Π.Ε.Θ.), σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα κενά Θεολόγων που υπάρχουν συνολικά σύμφωνα με το επίσημο μητρώο του Υπουργείου Παιδείας:

α) Στη Δευτεροβάθμια Γενική και Τεχνολογική Εκπαίδευση.

β) Στην Ειδική Αγωγή.

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχουμε μέσω των Παραρτημάτων της Ενώσεώς μας από πάμπολλες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, τα υπάρχοντα κενά μειώθηκαν μεν, αλλά δεν καλύφτηκαν, μετά και από τις πρόσφατες 101 προσλήψεις Αναπληρωτών Θεολόγων.

Το αποτέλεσμα για το μάθημα των Θρησκευτικών είναι ότι είτε δεν διδάσκεται σε πολλά σχολεία, είτε διδάσκεται πλημμελώς με περικοπές, είτε διδάσκεται από συναδέλφους άλλων ειδικοτήτων που δεν γνωρίζουν Θεολογία.

Προς τούτο, παρακαλούμε να κάνετε άμεσα και νέες προσλήψεις προκειμένου να καλυφθούν τα πραγματικά κενά, εφαρμόζοντας για όλους τους μαθητές τη Συνταγματική Επιταγή (άρθρ. 16, παρ. 2, του  Ελληνικού Συντάγματος), που ορίζει ως βασικό σκοπό της Παιδείας, «την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης, και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες». 

Με εκτίμηση

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Αδιόριστων της Π.Ε.Θ.”.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood