Ειδικά για τα Αρχαία, το διδαγμένο κείμενο ήταν από τα “Πολιτικά” του Αριστοτέλη, και το αδίδακτο από τον “Θεάγη” του Πλάτωνα.
Οι φιλόλογοι του “Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης Ερελιάδη” Ελπίδα Κάρρα, Κατερίνα Ταξοπούλου και Χαρά Τζιτζιάρη, στον σχολιασμό τους σημειώνουν:
“Τα φετινά θέματα των Αρχαίων ελληνικών θα μπορούσαν κατά την ταπεινή μας γνώμη να χαρακτηριστούν εύκολα διαχειρίσιμα. Το γνωστό κείμενο, που βασιζόταν σε κείμενα των “Πολιτικών” του Αριστοτέλη, είχε αρκετά εύκολες ερωτήσεις κλειστού τύπου, ενώ οι ερωτήσεις ανάπτυξης ήταν αναμενόμενες. Αξίζει να επισημανθεί ότι στην ερώτηση του παράλληλου κειμένου δεν ζητούνταν ομοιότητες και διάφορες με το διδαγμένο. Το άγνωστο κείμενο κινείτο στο πλαίσιο των βατών κειμένων του Πλάτωνα, και τα ζητούμενα πάνω σε αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικά. Η γραμματική δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως και το συντακτικό. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους υποψηφίους”.
Οι μαθηματικοί του “Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης Ερελιάδη”, Χάρης Κυρατζόγλου και Μαρία Δαλθανάση στον σχολιασμό τους αναφέρουν:
“Τα φετινά θέματα ήταν πιο βατά από τα περσινά. Συγκεκριμένα, το Α΄ θέμα είχε κλασικά δύο ορισμούς και μία απόδειξη, όπως και ερωτήσεις τύπου Σωστό – Λάθος, χωρίς όμως αιτιολόγηση που απαιτεί ιδιαίτερη γνώση. Το θέμα Β΄ δεν παρουσίαζε ιδιαίτερη δυσκολία για κάποιον καλά προετοιμασμένο, ούτε έκρυβε παγίδες. Το θέμα Γ΄ είχε δύο βατά ερωτήματα και δύο πιο αυξημένης δυσκολίας. Το θέμα Δ΄ όπως πάντα ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές και απαιτούσε κριτική σκέψη για τα δύο τελευταία ερωτήματα. Σε γενικές γραμμές ήταν λίγο πιο εύκολα σε σχέση με άλλες χρονιές και οι καλά προετοιμασμένοι δεν θα συνάντησαν φοβερές δυσκολίες”.