Πανελλαδικές | Ο σχολιασμός των σημερινών θεμάτων από το “Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Ερελιάδη”

Στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), στα Μαθηματικά (Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας & Πληροφορικής), και στη Βιολογία (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας), διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι/ες των πανελλαδικών εξετάσεων από τα Γενικά Λύκεια.
IMG_20230606_124618

Ειδικά για τα Αρχαία, το διδαγμένο κείμενο ήταν από τα “Πολιτικά” του Αριστοτέλη, και το αδίδακτο από τον “Θεάγη” του Πλάτωνα.

Οι φιλόλογοι του “Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης Ερελιάδη” Ελπίδα Κάρρα, Κατερίνα Ταξοπούλου και Χαρά Τζιτζιάρη, στον σχολιασμό τους σημειώνουν: 
“Τα φετινά θέματα των Αρχαίων ελληνικών θα μπορούσαν κατά την ταπεινή μας γνώμη να χαρακτηριστούν εύκολα διαχειρίσιμα. Το γνωστό κείμενο, που βασιζόταν σε κείμενα των “Πολιτικών” του Αριστοτέλη, είχε αρκετά εύκολες ερωτήσεις κλειστού τύπου, ενώ οι ερωτήσεις ανάπτυξης ήταν αναμενόμενες. Αξίζει να επισημανθεί ότι στην ερώτηση του παράλληλου κειμένου δεν ζητούνταν ομοιότητες και διάφορες με το διδαγμένο. Το άγνωστο κείμενο κινείτο στο πλαίσιο των βατών κειμένων του Πλάτωνα, και τα ζητούμενα πάνω σε αυτό ήταν απόλυτα φυσιολογικά. Η γραμματική δεν παρουσίαζε ιδιαίτερες δυσκολίες, όπως και το συντακτικό. Ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στους υποψηφίους”. 

Οι μαθηματικοί του “Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης Ερελιάδη”, Χάρης Κυρατζόγλου και Μαρία Δαλθανάση στον σχολιασμό τους αναφέρουν: 

“Τα φετινά θέματα ήταν πιο βατά από τα περσινά. Συγκεκριμένα, το Α΄ θέμα είχε κλασικά δύο ορισμούς και μία απόδειξη, όπως και ερωτήσεις τύπου Σωστό – Λάθος, χωρίς όμως αιτιολόγηση που απαιτεί ιδιαίτερη γνώση. Το θέμα Β΄ δεν παρουσίαζε ιδιαίτερη δυσκολία για κάποιον καλά προετοιμασμένο, ούτε έκρυβε παγίδες. Το θέμα Γ΄ είχε δύο βατά ερωτήματα και δύο πιο αυξημένης δυσκολίας. Το θέμα Δ΄ όπως πάντα ήταν για καλά προετοιμασμένους μαθητές και απαιτούσε κριτική σκέψη για τα δύο τελευταία ερωτήματα. Σε γενικές γραμμές ήταν λίγο πιο εύκολα σε σχέση με άλλες χρονιές και οι καλά προετοιμασμένοι δεν θα συνάντησαν φοβερές δυσκολίες”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood