Πάμε για τσίπουρο; Πάμε στον Ίασμο!

Δείτε τι μας επιφυλάσσει το διήμερο της φετινής Γιορτής Τσίπουρου
ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ

Οι λάτρεις του καλού τσίπουρου, δεν έχουν παρά να σημειώσουν τις ακόλουθες ημερομηνίες: Σάββατο 2 και Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019.

Πάμε για τσίπουρο; Πάμε στον Ίασμο!Κατά το διήμερο αυτό, όλοι δρόμοι θα οδηγούν στον Ίασμο του Ν. Ροδόπης, όπου θα λάβει χώρα η 3η Γιορτή Τσίπουρου, με πλούσιες και ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις. Τη γιορτή διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ιάσμου, με τη στήριξη του Δήμου Ιάσμου και σε συνδιοργάνωση με την ΠΕ Ροδόπης της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Τι θα περιλαμβάνει η 3η Γιορτή Τσίπουρου

  • Η γιορτή θα περιλαμβάνει ημερίδα με θέμα τη «Στήριξη της Αμπελοκαλλιέργειας» στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, με εισηγητές ειδικούς στο αντικείμενο, αλλά και εκπρόσωπο της Κυβέρνησης ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα συμμετέχει σε διάλογο με το κοινό σχετικά με το θέμα.
  • Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί Λαϊκός δρόμος και Παιδική διαδρομή με την ονομασία «IASMOS RUN 2019»
  • Παράλληλα, και τις δύο ημέρες θα υπάρχει δράση Μαγειρικής από Chef με ντόπια προϊόντα.
  • Έκθεση Θρακομακεδονικών προϊόντων και υπαίθρια αγορά θα λειτουργεί στον κεντρικό χώρο της Γιορτής.
  • Θα υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης σε αποστακτήρια.
  • Τη γιορτή θα πλαισιώσουν μουσικά – και τις δύο ημέρες – καταξιωμένοι καλλιτέχνες, όπως οι: Γωγώ Τσαμπά, Εβρίτικη Ζυγιά, Βαγγέλης Ψαθάς, Κωνσταντίνος Μπανιώτης, Γιάννης Γκορίτσας, Χρήστος Ιωαννίδης και Παναγιώτης Στεφανίδης.
  • Στον κεντρικό χώρο θα υπάρχουν κρεατικά της ώρας, σαλάτες και φυσικά…….τσίπουρο.
  • Λαχειοφόρος αγορά που κληρώνει ένα μεγάλο δώρο κάθε μέρα, με διαφανή διαδικασία και με λαχνούς μικρού κόστους.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται πως η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους, ενώ τα ΚΤΕΛ Ροδόπης και Ξάνθης θα πραγματοποιήσουν ειδικά ΔΩΡΕΑΝ δρομολόγια προς και από τον Ίασμο.

Ο σκοπός της δράσης

Πάμε για τσίπουρο; Πάμε στον Ίασμο!Η 3η Γιορτή Τσίπουρου στον Ίασμο του Νομού Ροδόπης διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιάσμου Κομοτηνής, σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου και με τη στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σκοπός του Συλλόγου είναι η διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου, έχοντας παράλληλα ως επιθυμία τη στήριξη των τοπικών παραγωγών, την προβολή τους και την καθιέρωση του αρωματικού και μοναδικά ιδιότυπου και αναγνωρίσιμου τσίπουρου του Ιάσμου, ως τοπικού προϊόντος, δίνοντάς του έτσι την απαραίτητη εξωστρέφεια.

Στόχος όλων των εκδηλώσεων είναι η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής, η τριβή με πολιτιστικά προϊόντα προώθησης Παιδείας, Αθλητισμού και Τεχνών, η προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς τόσο του Ιάσμου, όσο και της Ροδόπης, και η διατήρηση – διάδοση της παράδοσης στους νέους.

Ειδικότερα, η Γιορτή Τσίπουρου στοχεύει στην ανάδειξη της διαδικασίας της διπλής απόσταξης τσίπουρου, η οποία είναι μακραίωνη παράδοση του Ιάσμου, και στην πραγματική στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, μέσω της ανοικτής υπαίθριας αγοράς των εξαίρετων τοπικών προϊόντων, μοναδικά στο είδος τους και πιστά στις τοπικές μας παραδόσεις, με σκοπό την ανάπτυξη της περιφερειακής οικονομίας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood