Πάμε Έδεσσα; Το μεγάλο πανηγύρι της ελληνικής φύσης!

Δεκάδες εκδηλώσεις με αφορμή την Ανθοφορία των Κερασιών - Σημεία θέασης και φωτογράφισης, ποδηλατοδρομίες, εκθέσεις, συναυλίες, μαθητικές εκδρομές.
ΚΕΡΑΣΙΕΣ ΕΔΕΣΣΑ

Η ανθοφορία της Κερασιάς ξεκίνησε!

Ένα ανθισμένο ποτάμι στην πατρίδα του Ελληνικού Κερασιού, ξεκινά από τον κάμπο της Έδεσσας – που ύμνησε ο Μενέλαος Λουντέμης ως «το σκαλοπάτι όπου πατά ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό». Το ποτάμι με τα λευκά λουλούδια Κερασιάς ανεβαίνει τις πλαγιές του Καϊμάκτσαλαν μέσα στον επόμενο μήνα.

Η ανθοφορία εορταζόταν στην Αρχαία Ελλάδα και φυσικά στην Αρχαία Μακεδονία με τα ανθεστήρια, με κυρίαρχο το λευκό άνθος της Κερασιάς.

Στην Έδεσσα και στην Ορεινή Πέλλα οι ανθισμένες κερασιές καταλαμβάνουν με κυρίαρχο τρόπο και αρωματίζοντας με το λευκό τους χρώμα τα τοπία γύρω από την Αρχαία Έδεσσα, του Χοίρου του Πασίφιλου, κάτω από τους περίφημους Καταρράκτες, γύρω από τον υδροβιότοπο Αγρα-Βρυτών-Νησίου και τη Λίμνη Βεγορίτιδα, αλλά και τις υπώρειες του Βόρα-Καϊμάκτσαλαν, του τρίτου ψηλότερου βουνού της Ελλάδας.

Πάμε Έδεσσα; Το μεγάλο πανηγύρι της ελληνικής φύσης!Πολύ κοντά τις κερασιές μπορεί να θαυμάσει κάποιος και τα Λουτρά Πόζαρ αλλά και τα βλαχοχώρια του Πάικου, με πρώτο τον Αρχάγγελο, αλλά και του Βερμίου στην περιοχή Άνω Γραμματικού-Κεδρώνας.

Στην περιοχή παράγεται το 60% της ελληνικής παραγωγής κερασιού που φημίζονται για την ποιότητά τους με τα διάσημα Κεράσια Βοδενών.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Κυριακού, υπεύθυνο πολιτιστικού τουρισμού & περιβάλλοντος του Δήμου Έδεσσας, στο Κέντρο Πληροφόρησης Έδεσσας υπάρχει χάρτης με τις περιοχές ανθοφορίας καθώς και τα σημεία θέας για να δείτε τη φύση να ανθίζει και να “ζουζουνίζει”.

Πάμε Έδεσσα; Το μεγάλο πανηγύρι της ελληνικής φύσης!Ήδη πολλές εκδρομές έχουν προγραμματισθεί, ενώ πολλές είναι και οι μαθητικές εκδρομές που ακολουθούν τους «Δρόμους του Κερασιού».

Στην Έδεσσα από τις 18 Μάρτη έως τις 21 Ιούνη, ένα μουσικό πρόγραμμα εκδηλώσεων υπό τον τίτλο “Εαρινό Φεστιβάλ” με σήμα την ανθισμένη κερασιά, αναπτύσσεται στο Βαρόσι, την παλιά πόλη της Έδεσσας, ενώ 10-19 Μαΐου οργανώνεται η Ανθο-Έκθεση με πλήθος εκδηλώσεων και έκθεση στο Πάρκο Καταρρακτών. Τον δρόμο των Ανθισμένων Κερασιών θα τρέξουν αθλητές ποδηλασίας σε ανοικτή διαδρομή υπό τον τίτλο «Ο Δρόμος του Κερασιού» στις 7 Απριλίου με εκκίνηση από το Δάσος της Γαβαλιώτισσας, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις οργανώνονται στο πλαίσιο των εκθέσεων εικαστικών τεχνών του «Μήνας Μάιος» για όλο το διάστημα μέχρι το τέλος της Άνοιξης.

Για όσους θέλουν να φωτογραφίσουν τις ανθισμένες κερασιές στις 7 Απριλίου, ραντεβού το πρωί στη Γέφυρα Κιουπρί.

Η ανθοφορία της άνοιξης και τα φεστιβάλ χρωμάτων και λουλουδιών έχουν εισαχθεί στα εργαλεία προβολής προορισμών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Ελλάδα ως μεσογειακή χώρα με πλήθος λουλουδιών και με μια πράσινη πλούσια φύση την περίοδο της άνοιξης, μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του στόχου “365 ημέρες Ελληνικός Τουρισμός”. 

Photo & Text : FB Edessa Tourist Information Center

επιμέλεια: inkomotini.news

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood