Παλιά Νομική: Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση, με πάνω από 3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Πρόκειται για το έργο, που θα υλοποιηθεί παράλληλα με το έργο - «μαμούθ» του Δήμου Κομοτηνής, για τη συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής
palia nomiki
Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η ένταξη της πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση των Πανεπιστημιακών Κτιρίων στην Π. Τσαλδάρη και προμήθεια δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων επιβατικών αυτοκινήτων» στον Άξονα Προτεραιότητας «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ στις ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (ΕΤΠΑ) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».
Πρόκειται για το έργο, που θα υλοποιηθεί παράλληλα με το έργο – «μαμούθ» του Δήμου Κομοτηνής, για τη συνολική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.
Το φυσικό αντικείμενο του παραπάνω έργου περιλαμβάνει τρία υποέργα:
Υπ1- Ενεργειακή Αναβάθμιση των κτιρίων της Παλιάς Νομικής που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης σε οικόπεδο εμβαδού 29.592,26 τ.μ., όπου σε δύο κτίρια στεγάζονται αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία και το κεντρικό αμφιθέατρο. Προκειμένου να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων και το περιβαλλοντικό τους αντίκτυπο οι παρεμβάσεις που προβλέπονται αφορούν στην εξωτερική θερμομόνωση, στην αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων, στον καθαρισμό και μόνωση δωμάτων, στην αντικατάσταση λαμπτήρων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, την αντικατάσταση λέβητα και στην εγκατάσταση νέων κλιματιστικών μονάδων.
Υπ2- Διενέργεια Ex Post Ενεργειακής Επιθεώρησης στο κτίριο και την Έκδοση Β’ ΠΕΑ (Πιστοποιητικού Ενεργειακής Αναβάθμισης),η οποία θα διεξαχθεί παράλληλα με την φάση υλοποίησης του Υποέργου 1.
Υπ3- Εξυπηρέτηση αναγκών μεταφοράς του Διοικητικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού μεταξύ των 4 Πανεπιστημιουπόλεων του ΔΠΘ συμβάλλοντας στην επίτευξη χαμηλών εκπομπών διοξειδίου, με την προμήθεια δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών CO2.

Παλιά Νομική: Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση, με πάνω από 3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑΗ επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται στο ποσό των 3.137.846,96€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η Διοίκηση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου εκφράζει τις ευχαριστίες στο προσωπικό του Υπουργείου για την συνεργασία, τον συντονισμό και την άμεση διαχείριση, που είχαν ως αποτέλεσμα την ένταξη της πράξης σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Παλιά Νομική: Εγκρίθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση, με πάνω από 3 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood