• Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στις Εισαγγελικές Αρχές προσφεύγουν οι Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής-SOS.

Λίγες μόνο μέρες μετά την αποκρουστική δολοφονία αδέσποτων στο κέντρο της Κομοτηνής, ένα ακόμη ανάλογο συμβάν σημειώθηκε σήμερα, αυτή τη φορά στον οικισμό των Υφαντών, όπου επίσης στο παρελθόν έχουν καταγραφεί παρόμοια κρούσματα.

Συγκεκριμένα, τρεις σκύλοι και μία γάτα θανατώθηκαν με φόλες, ενώ αγνοείται μία ακόμη σκύλα που την είχαν στειρώσει οι εθελοντές της ομάδας Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής – SOS με χορηγία κατοίκου του χωριού. Τα άτυχα αδέσποτα είχαν μάλιστα πρόσφατα εμβολιατεί με εισφορές των εθελοντών φιλόζωων της ομάδας, οι οποίοι αύριο αναμένεται να διαπιστώσουν τι έχουν απογίνει και νεογέννητα κουτάβια.

“Η βαρβαρότητα έδειξε για μία ακόμη φορά το πρόσωπό της. Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία μακρά σειρά επιθέσεων κατά των ζώων, απόρροια μίσους και μεσαιωνικών συμπεριφορών οι οποίες επιβραβεύονται από ακραία στοιχεία που με κηρύγματα μίσους μιλάνε για ευθανασίες και φόλες. Επειδή όμως και η δική μας υπομονή εξαντλήθηκε, από τη Δευτέρα θα διαμαρτυρηθούμε επίσημα στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη και στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Δεν είναι δυνατόν η Κομοτηνή να κατέχει όλα τα αρνητικά ρεκόρ στο θέμα αυτό και η αστυνομία να μην έχει συλλάβει ή να μην έχει “ενοχλήσει” ούτε έναν ύποπτο”, αναφέρουν οι Φίλοι Αδέσποτων Κομοτηνής-SOS.