Το Παιδικό Φεστιβάλ-Θεματικός κύκλος εκδηλώσεων για παιδιά, της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, επιστρέφει και θα διεξαχθεί στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η φετινή διοργάνωση εμπνέεται από τη μαγεία και το πνεύμα της εορταστικής περιόδου και στοχεύει στην ανάδειξη της πολιτιστικής δημιουργίας μέσα από ένα ταξίδι δημιουργικής έκφρασης και ανάπτυξης καλλιτεχνικών δεξιοτήτων σχεδιασμένο για παιδιά.

Το διήμερο εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

  • τη μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Το παραμύθι της μουσικής», της Βασιλικής Νευροκοπλή.
  • μαθητική έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Santa..Χρώματα».
  • μουσικές «Χριστουγεννιάτικες νότες» από κουαρτέτο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής.
  • γιορτή βράβευσης των δημοτικών σχολείων που λαμβάνουν μέρος στην έκθεση ζωγραφικής.
«Η περιφερειακή ενότητα Ροδόπης συμμετέχει στο εορταστικό κλίμα των ημερών μέσω της διοργάνωσης του 2ου Παιδικού Φεστιβάλ. Με θεματολογία που αντλεί από το πνεύμα και τα μηνύματα της γιορτινής περιόδου, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προσανατολισμένες κυρίως στα παιδιά. Σαν τα (Santa)παιδιά…γιατί τα παιδιά έχουν τον τρόπο και ξέρουν τον δρόμο για να βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στην αυθεντικότητα, στη μαγεία και στην αγάπη. Σας περιμένουμε όλους», αναφέρει στο κάλεσμά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης.

Το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ «Χριστούγεννα στο Μέγαρο» οργανώνεται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

17:30 «Santa..Χρώματα»
Μαθητική έκθεση ζωγραφικής των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με την καλλιτεχνική υπόδειξη της Σχολής Ζωγραφικής «Καλλιτεχνία». Η σχολή Καλλιτεχνία συμμετέχει και οργανώνει δημιουργικές δράσεις με τα σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης με Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές που θα εκτεθούν στο Μέγαρο Μουσικής.

18:30 «Το παραμύθι της μουσικής»
Θεατρική παράσταση βασισμένη στο έργο της πολυβραβευμένης συγγραφέως Βασιλικής Νευροκοπλή. Στην παράσταση συμμετέχουν οι μουσικοί Κυριάκος Πετράς (βιολί, νέι, πολίτικη λύρα), Άλκης Ζοπόγλου (κανονάκι), Δανιήλ Μπάρμπας (κιθάρα), Πέτρος Παπαγεωργίου (τουμπερλέκι, ντέφι, μπεντίρ), Κυριάκος Καλαϊτζίδης (ούτι, φωνή). Αφήγηση, Βασιλική Νευροκοπλή.

  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

10:00 «Santa..Χρώματα»
Μαθητική έκθεση ζωγραφικής των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με την καλλιτεχνική υπόδειξη της Σχολής Ζωγραφικής «Καλλιτεχνία».

11:30 «Χριστουγεννιάτικες νότες»
Το κουαρτέτο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής πλαισιώνει με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ «Χριστούγεννα στο Μέγαρο»

12:00 Βράβευση των σχολείων που συμμετέχουν στην Μαθητική έκθεση ζωγραφικής «Santa..Χρώματα»