Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Ιάσμου «Η ΕΛΠΙΔΑ», σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου, εν όψει της μείωσης των αποθεμάτων αίματος λόγω κορωνοϊού.
Στην ανοιχτή επιστολή-κάλεσμά τους προς τον πληθυσμό της περιοχής, οι άνθρωποι του συλλόγου, αναφέρουν:
“Αγαπητοί συμπολίτες. Στη μάχη που συνεχίζουμε να δίνουμε για την αντιμετώπιση του COVID-19, πολλά από τα Νοσοκομεία της χώρας μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Οι ανάγκες για αίμα παραμένουν αυξημένες για την αντιμετώπιση των επειγόντων και εκτάκτων περιστατικών, ενώ η προσέλευση των αιμοδοτών έχει μειωθεί πάρα πολύ εξ αιτίας του δισταγμού της προσέλευσης των αιμοδοτών στα νοσοκομεία.
Για να παρακαμφθεί το εμπόδιο αυτό, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Ιάσμου «Η ΕΛΠΙΔΑ», σε συνεργασία με τον Δήμο Ιάσμου, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 από τις 09:00 ως τις 13:00, στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου (δίπλα στο Κέντρο Υγείας Ιάσμου).           
Για τη διενέργεια των αιμοληψιών θα τηρηθούν όλα τα προβλοπόμενα μέτρα προστασίας προδιαγραφές και αποτροπής μετάδοσης του κορωνοϊού”. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΑΣΜΟΥ ΕΛΠΙΔΑ