Στεφάνι στο μνημείο εθνικής αντίστασης στην Κομοτηνή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, κατέθεσε η νομαρχιακή επιτροπή Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής.

bec2a127 img 2072“Τιμούμε την επέτειο του Πολυτεχνείου για να διατρανώσουμε τα μηνύματα που μας κληροδότησε για δημοκρατία, δικαιοσύνη και της ελευθερία”, σημείωσε ο γραμματέας της οργάνωσης Παύλος Δαμιανίδης, και ερωτηθείς σχετικά με τη μη συνυπογραφή εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ, του κοινού κειμένου ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25, σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, απάντησε:

“Φέτος η γιορτή του Πολυτεχνείου συμβαίνει σε μια χρονική στιγμή που η χώρα μας βρίσκεται με την απειλή μιας πανδημίας και μιας τεράστιας  υγειονομικής κρίσης. Είναι αδικαιολόγητη η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων, αν και σαφώς χρειάζονταν μέτρα, αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό. Μερίδα της Αριστεράς “τσίμπησε” σε αυτή την πρόκληση της κυβέρνησης, με εμμονή σε μια ιδεολογία που στη βάση της είναι σωστή αλλά δείχνει αυτή τη στιγμή να μην είναι προσαρμοσμένη στην πραγματικότητα, στις τρέχουσες εξελίξεις, με αποτέλεσμα να καλλιεργείται ένας αχρείαστος διχασμός στην κοινωνία. Εμείς ως ΚΙΝΑΛ μείναμε μακριά από αυτή την αντιπαράθεση γιατί τη θεωρούμε εν πολλοίς τεχνητή και αχρείαστη”.

598530f7 img 20201117 115719 1 rotated