“Όχι” στο Ν/Σ των αλλαγών στη δευτεροβάθμια περίθαλψη, και από τους Ιατρικούς Συλλόγους ΑΜ-Θ

Την αντίθεσή τους προς τις αλλαγές που εισάγει στη δευτεροβάθμια περίθαλψη το κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, καταθέτουν οι ιατρικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ι.Σ. ΑΜΘ 2

Την αντίθεσή τους προς τις αλλαγές που εισάγει στη δευτεροβάθμια περίθαλψη το κυβερνητικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, καταθέτουν οι ιατρικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η σχετική κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν οι πρόεδροί τους, Όλγα Βασιλείου (Δράμας), Αναστασία Αντωνίου (Καβάλας), Ιωάννης Σπανόπουλος (Ξάνθης), Βασίλης Λούρμπας (Ροδόπης), και Χρήστος Χατζηπαπάς (Έβρου), έχει ως εξής:
“Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκφράζουν απερίφραστα την αντίθεσή τους προς βασικές ρυθμίσεις του Νομοσχεδίου που κατατέθηκαν στη Βουλή για μεταβολές στη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη.
Οι διατάξεις που αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις των ιατρών του Ε.Σ.Υ. με την άρση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και ανισότητες στο σύνολο του ιατρικού σώματος, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θεωρούν πως τα διαχρονικά προβλήματα στο χώρο της υγείας δεν μπορούν να λυθούν χωρίς ουσιαστική εξασφάλιση των απαραίτητων οικονομικών πόρων.
Τα βασικά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, είναι, η υποστελέχωση των δομών του Ε.Σ.Υ και η αναβάθμιση των μισθολογίων των γιατρών του Ε.Σ.Υ. σε επίπεδα αντίστοιχα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η απαίτηση των ιατρών είναι να λειτουργούν σε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές.
Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι κάθετα αντίθετοι στα άρθρα 7 και 10 του Νομοσχεδίου, γιατί αυτές οι ρυθμίσεις που αφορούν την αμφίδρομη κινητικότητα των γιατρών του δημοσίου συστήματος και των ιδιωτών, θα δημιουργήσουν σοβαρές επαγγελματικές ανισότητες και ανταγωνισμούς και θα είναι σε βάρος των ασθενών ενώ θα ενισχύσουν τη μετανάστευση των νέων ιατρών.
Η διαχρονικά χαμηλή χρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ. που αγγίζει το 4,5% του ΑΕΠ, θα πρέπει να αυξηθεί σε τουλάχιστον 7%.
Η αύξηση των δαπανών για την υγεία είναι μονόδρομος για την αναβάθμιση της Δημόσιας Υγείας”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood