Όχι στο Δημαρχείο, αλλά στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (έναντι παλαιού Επισκοπείου και “Λέσχης Κομοτηναίων”), θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7 το απόγευμα η υποδοχή της ιεράς θαυματουργής εικόνας της Θεομήτορος Βαθυρρύακος ενόψει των εορτασμών για τη συμπλήρωση 99 ετών από την απελευθέρωση και ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό, που καθιερώθηκε ως Εθνική Εορτή Τοπικής Σημασίας με το Β.Δ.573/23.7.1960 (ΦΕΚ 126/18.8.1960) «Περί ορισμού της 14ης Μαΐου, επετείου της απελευθερώσεως της πόλεως της Κομοτηνής».

Η αυριανή παρέλαση, δε, θα ξεκινήσει σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα, στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων σήμερα και αύριο, έχει ως εξής:

Δευτέρα 13 Μαΐου 

 • Ώρα 10:30, επίσημη έπαρση της Ιστορικής Σημαίας της πόλης από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, στο Ηρώο, παρουσία Αρχών και με τη συμμετοχή της στρατιωτικής μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.
 • Ώρα 11:00, επιμνημόσυνη δέηση υπό του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στον χώρο του Ηρώου.
 • Ώρα 11:10, κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο.
 • Ώρα 18:15, επίσημη υποστολή της Ιστορικής Σημαίας της πόλης από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη, με τη συμμετοχή της μουσικής της XXI ΤΘΤ και τιμητικού στρατιωτικού αγήματος με μέριμνα του Ανώτατου Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής.
 • Ώρα 19:00, υποδοχή της Σεπτής Εικόνος της Θεομήτορος της Ιεράς Μονής Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που θα μεταφερθεί με μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθεί Ιερά Πομπή και λιτάνευση της εικόνας με τη συμμετοχή Ιεραρχών, του Ιερού Κλήρου, Στρατιωτικών Τμημάτων, Οργανώσεων, Φοιτητικής – Μαθητικής Νεολαίας, Συλλόγων, Σωματείων και Λαού, για τη μεταφορά της Ιερής Εικόνας δια των οδών Σοφούλη, Δημοκρίτου, Ορφέως, και Λεωφόρο Δημοκρατίας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου θα ψαλεί Μέγας Εσπερινός.

Τρίτη 14 Μαΐου

 • Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής και της ΧΧΙ ΤΘΤ θα περιέλθουν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.
 • Ώρα 07:00 αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών: Βεροίας κ.κ. Παντελεήμονος, Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμονος, Σερρών κ.κ. Θεολόγου, Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών, και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος.
 • Ώρα 10:30, επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος (τέλος προσέλευσης 10:20). Μετά τη Δοξολογία θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη.
 • Ώρα 11:15, επιμνημόσυνη δέηση υπό του Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος στον χώρο του Ηρώου / Κατάθεση στεφάνων / Τήρηση σιγής ενός λεπτού / Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του ΑΔΦΚ.
 • Ώρα 12:00, παρέλαση επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας και της οδού Ορφέως.
 • Ώρα 19:50, υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης.