“Όχι” στην ένταξη του Οντέρ Μουμίν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λέει η πλειοψηφία της Ν.Ε. Ροδόπης του κόμματος

Σκληρή επιστολή προς τον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη: "Η πολιτική ευθύνη για τις συνέπειες αυτής της επιλογής ανήκει σε όσους την επικύρωσαν".
Screenshot_718

“Όχι” στην ένταξη του Οντέρ Μουμίν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λένε με επιστολή τους στον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, δώδεκα από τα είκοσι ένα μέλη (δηλαδή η πλειοψηφία) της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης. 

“Η  πολιτική και κοινωνική παρουσία του κ. Οντέρ Μουμίν δεν συνάδει με το αξιακό σύστημα του κόμματός μας”, τονίζουν, και εξηγώντας το γιατί, διαμηνύουν με νόημα οτι “η πολιτική ευθύνη για τις συνέπειες αυτής της επιλογής ανήκει σε όσους την επικύρωσαν”.

"Όχι" στην ένταξη του Οντέρ Μουμίν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λέει η πλειοψηφία της Ν.Ε. Ροδόπης του κόμματος

Την επιστολή συνυπογράφουν οι Ειρήνη Αραμπατζή, Ειρήνη Γιαννουσά, Γιουγκιόρ Ιλιάζ, Αθανασία Κατσαμακίδου, Κυριακή Κιόρογλου, Μεμέτ Χουσαμετίν, Κώστας Λιούρτας, Αγγελική Πανέρη, Κοσμάς Παπαχρήστου, Μεταξία Σουλιώτη, Μαρία Τενεκετζή και Νίκος Τσιώνης, και προσυπογράφει ο τέως Βουλευτής Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Βρισκόμαστε σήμερα ως κόμμα σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία, μπροστά σε ένα συνέδριο δημοκρατικού διαλόγου και ανοίγματος στην κοινωνία, και λίγο πριν την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Ως εκ τούτου, η ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., του πρώην Δημάρχου Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, μέσω του isyriza, που επικύρωσε η ηγεσία, είναι μια επιλογή που θα έχει τα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, δηλαδή της ενίσχυσης της εικόνας και της αξιοπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της Ροδόπης, καθώς είναι γνωστό ότι ο εν λόγω, ως Δήμαρχος, απασχόλησε το Πανελλήνιο με τις ενέργειές του, για τις οποίες μάλιστα υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από το αξίωμά του πριν τη λήξη της θητείας του, καθώς καρατόμησε αντιδημάρχους, μεταξύ αυτών και μουσουλμάνους, κατηγορώντας τους ως ΓΚΙΟΥΛΕΝΙΣΤΕΣ, εκδίωξε προϊσταμένους υπηρεσιών του Δήμου, ανακάλεσε συμβάσεις εργασίας, ώθησε σε παραίτηση τη διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου κατηγορώντας την ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης, εξαπέλυσε πειθαρχικές διώξεις εναντίον μονίμων υπαλλήλων, σφράγισε την ταμειακή υπηρεσία της τοπικής αρχής, ενώ  ταυτόχρονα εξέθεσε τη χώρα μας με διχαστικό και επικίνδυνο λόγο, προσκαλεσμένος αλυτρωτικών συλλόγων σε εκδηλώσεις στην Προύσα της Τουρκίας.

Η  πολιτική και κοινωνική παρουσία του κ. Οντερ Μουμίν δεν συνάδει με το αξιακό σύστημα του κόμματός μας. Αυτή άλλωστε είναι και η άποψη των στελεχών μας, των συντρόφων μας και των φίλων μας, από τον χώρο της Μειονότητας.

Με αίσθημα ευθύνης, ως μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης, καταθέσαμε αναλυτικά στα συλλογικά όργανα που συμμετέχουμε, παρουσία του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, σ. Πάνου Ρήγα, (αναλυτικά), τους λόγους για τους οποίους μια τέτοια επιλογή είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να υποστηριχθεί και να εξηγηθεί στην κοινωνία, όπως και στους συμπολίτες μας της μειονότητας. Δυστυχώς, το δικαίωμά μας να έχουμε γνώμη για σοβαρά θέματα που θα έχουν κατά την άποψή μας αρνητικές επιπτώσεις στον χώρο ευθύνης μας, παρακάμφθηκε και βρεθήκαμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Ο Οντέρ Μουμίν εμφανίστηκε σε ρόλο εκπροσώπησης (;) του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μαζί με τον σ. Πάνο Ρήγα, στις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Με αυτού του είδους όμως τις επιλογές, που γίνονται ερήμην μας, και για τις οποίες βρισκόμαστε απολογούμενοι στην τοπική κοινωνία, η δημοκρατία που έχουμε κατακτήσει στο κόμμα μας, οι αναφορές στο κείμενο των «θέσεων» για το Συνέδριο, καθώς και οι δεσμεύσεις του προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη, για κόμμα των μελών, καθίστανται κενό γράμμα.

Θεωρούμε, ως στελέχη με διαδρομή στον χώρο της Αριστεράς, αυτονόητο το δικαίωμά μας για τόσο σοβαρά θέματα – θέματα αρχών και αξιών του κόμματός μας αλλά και του καθενός από εμάς ξεχωριστά – να καταθέτουμε και να εκφράζουμε με ευθύνη τη διαφορετικότητα της άποψής μας, όταν μάλιστα πρόκειται για ζητήματα για τα οποία κρινόμαστε πολύ πιο αυστηρά από την τοπική και συνολικά την κοινωνία.

Η ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. του Οντέρ Μουμίν μέσω του isyriza δοκιμάζει τη συνοχή της Οργάνωσης στη Ροδόπη, πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία μας στην τοπική κοινωνία, και ως εκ τούτου η πολιτική ευθύνη για τις συνέπειες αυτής της επιλογής ανήκει σε όσους την επικύρωσαν”.

"Όχι" στην ένταξη του Οντέρ Μουμίν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λέει η πλειοψηφία της Ν.Ε. Ροδόπης του κόμματος "Όχι" στην ένταξη του Οντέρ Μουμίν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., λέει η πλειοψηφία της Ν.Ε. Ροδόπης του κόμματος

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood