Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν στην Κομοτηνή οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης και Μαρωνείας-Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος, ο απερχόμενος Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΑΜ-Θ Βαγγέλης Λαμπάκης, και η εκπρόσωπος της Διανομαρχιακής Επιτροπής Έβρου-Ροδόπης κατά του Χρυσού Σταυρούλα Εμμανουηλίδου.

Στη συνέντευξη έγινε ένας απολογισμός των δράσεων, των πεπραγμένων και των κοινωνικών αγώνων όλων των φορέων ενάντια στις εξορύξεις χρυσού κατά την τελευταία εικοσαετία, και εκφράστηκε η αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα με οργανωμένες, δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι προαναφερθέντες προγραμματίζουν να αναδείξουν το θέμα και στις Βρυξέλλες με ομιλίες στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ στο πλάνο δράσης τους περιλαμβάνονται και συνεντεύξεις Τύπου σε ΜΜΕ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Στη συνέντευξη πιστοποιήθηκε από τους θεσμικούς εκπροσώπους ότι “το μέτωπο της Θρακιώτικης κοινωνίας παραμένει αρραγές απέναντι στα χρυσωρυχεία αλλά και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που βάζει σε κίνδυνο και απειλεί το περιβάλλον”.