“Όχι κύριοι, δεν κοκκινίσαμε εμείς τον χάρτη!”-Θρακιώτης επαγγελματίας κατακεραυνώνει όσους αποφασίζουν…«για το καλό μας»

Σε μια από στήθους ανάρτηση, ο επαγγελματίας Νίκος Ευκαρπίδης από τον πολύπαθο εδώ και δεκαετίες τόπο των Σαπών, συμπυκνώνει τον θυμό των συναδέλφων του στον κλάδο της εστίασης.
123655236_10224531863587760_7475747318324951437_n (1)
Σε μια από στήθους ανάρτηση, ο επαγγελματίας Νίκος Ευκαρπίδης από τον πολύπαθο εδώ και δεκαετίες τόπο των Σαπών, συμπυκνώνει τον θυμό των συναδέλφων του στον κλάδο της εστίασης.
Θέτει τα κέντρα λήψης αποφάσεων προ των ευθυνών τους έναντι της δημόσιας υγείας και της επιβίωσης του κλάδου – ειδικά στην ακριτική Θράκη.
Με λέξεις αυθόρμητες περιγράφει παραστατικά τη διαμορφούμενη τα τελευταία χρόνια δεινή οικονομική κατάσταση της τοπικής οικονομίας, και το καίριο πλήγμα που επιφέρουν σε αυτήν τα μέτρα κατά του κορωνϊού.
Ο Ν. Ευκαρπίδης, με βάση την κοινή λογική και τα δεδομένα της ζώσας πραγματικότητας, κατακεραυνώνει όσους αποφασίζουν…«για το καλό μας».
Το σημείωμα που άφησε στον “τοίχο” της προσωπικής σελίδας του στο facebook ο κ. Ευκαρπίδης:
“Από το 2000 ελεύθερος επαγγελματίας, τυχερός εγώ, πάντα με ανθρώπους δίπλα μου να με βοηθούν σε όλα τα βήματα. Πλησιάζουμε το 2010, η κρίση σε κάποιους κλάδους όπως οι εργολαβίες είχε έρθει από το 2004 και έτσι ξεκινάω κάτι ακόμα, κάτι δικό μου αυτή την φορά. Ξέρεις, να επενδύεις στην ακριτική Θράκη δεν είναι εύκολο, ιδίως όταν έχεις όλο το κράτος απέναντι μέσα στην κρίση. Όταν οι πάντες σε τσουβαλιάζουν και σε θεωρούν εν δυνάμει εγκληματία, δεν είναι καθόλου εύκολο. Κρίση, μνημόνια, κυνηγητό, capital controls, και συνεχίζουμε. Δεν έχει σημασία αν είχε πραγματικά τελειώσει η οικονομική κρίση (δεν είχε φυσικά), στο μυαλό των ελεύθερων επαγγελματιών φτάνει που οι ίδιοι δειλά είχαμε αρχίσει να το πιστεύουμε. Και μετά ήρθε ο COVID-19. Και ξέρετε την συνέχεια. Καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, με εντολή κυβέρνησης μας κλείνουν τα μαγαζιά και μας λένε πάρτε δάνεια για να μην κλείσετε, να μην πεθάνετε. Ένα κράτος εντελώς ανοχύρωτο, χωρίς σύστημα υγείας, ένα κράτος με ίχνος σοβαρότητας, μας μιλάει και μας κουνάει το δάχτυλο για ατομική ευθύνη και μας στιγματίζει οτι εμείς και τα καταστήματά μας είμαστε η εστία μόλυνσης. Εμείς και όχι οι γεμάτες πλατείες, οι γεμάτες τράπεζες, και δεκάδες άλλα παραδείγματα. Όχι κύριοι! Εγώ και χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις δεν ήμασταν αυτοί που κοκκινίσαμε τον χάρτη σας. Δεν ήμασταν το πρόβλημα! Όχι κύριοι! Δεν κάνατε σχεδόν τίποτε! Μη μας κουνάτε το δάχτυλο! Και το χειρότερο: μη μας στιγματίζετε! Τι κάνατε από τον Μάρτιο για να μας προστατέψετε; Ξέρω τι κάνατε. Δώσατε δεκάδες εκατομμύρια σε κανάλια, δώσατε δεκάδες εκατομμύρια σε ομάδες που είναι οι χιλιάδες ΜΕΘ που διαφημίζατε. 179 λέει διασωληνωμένοι και γονατίσαμε. Ο θάνατος του ελεύθερου επαγγελματία έφτασε, πως αλλιώς να το πω να το καταλάβεις! Ζούμε την καλύτερη ηλικία στη χειρότερη εποχή· δεν το βάζουμε κάτω όμως. Εύχομαι να τελειώσουν όλα αυτά το συντομότερο και εύχομαι να είναι σωστές οι αποφάσεις που παίρνουν. Εύχομαι όμως να είναι και σωστά τα μέτρα στήριξης για να είμαστε όλοι αύριο εδώ με ανοιχτά μαγαζιά, και το σημαντικότερο, με ψυχική υγεία. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν οτι η καραντίνα δεν είναι το ίδιο σε όλα τα σπίτια“.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood