Το δημοτικό συμβούλιο Θάσου ψήφισε χθες το απόγευμα κατά της μονάδας αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στη θαλάσσια περιοχή του Πρίνου.
Το θέμα τέθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση και ακολούθησε η ανάγνωση τριών ψηφισμάτων κατά του έργου: της πλειοψηφούσας παράταξης, το οποίο και έλαβε τις περισσότερες ψήφους, της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, και του “Μετώπου κατά της αποθήκευσης CO2 στον Πρίνο”.
Το ψήφισμα του “Μετώπου” κατατέθηκε εκ μέρους 19 συλλογικών φορέων του νησιού, από τον “Νησιωτικό Περιβαλλοντολογικό Σύλλογο Θάσου”.
Εξάλλου ο δήμαρχος Ε. Κυριακίδης διαβεβαίωσε ότι έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα του “Μετώπου” για συγκρότηση επιτροπής προκειμένου να τεκμηριωθούν και να κατατεθούν οι αντιρρήσεις σε κάθε αρμόδια αρχή.
Το “Μέτωπο κατά της Αποθήκευσης CO2 στο Πρίνο” χαιρετίζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, και δηλώνει την αποφασιστικότητά του για έγκυρες και δυναμικές παρεμβάσεις σε επιστημονικό, θεσμικό και κινηματικό επίπεδο, διαμηνύοντας: “Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ακύρωση των σχεδίων που έχουν στόχο να καταστήσουν τον κόλπο της Καβάλας χωματερή βιομηχανικών αποβλήτων”.
Επόμενοι στόχοι του “Μετώπου”, είναι, η απόσπαση του “ΟΧΙ” και από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, καθώς και η έγκυρη και έγκαιρη συμμετοχή στη διαβούλευση.
Προς αυτή την κατεύθυνση, καλούνται συλλογικότητες και πολίτες της ευρύτερης περιοχής σε συστράτευση, δηλώνοντας τη συμμετοχή τους στο “Μέτωπο”, στα e-mail: thassosnerosos@gmail.com και npsthassou@gmail.com