• Ό,τι και να πει ο Ερντογάν, ο ελληνικός στρατός, αποδεδειγμένα – και το γνωρίζει και ο ίδιος – προσφέρει πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Οτι είναι στο πλευρό τους επιτελώντας σημαντικό έργο.
Δεν προκαλούν πλέον έκπληξη οι κάθε τρεις και λίγο ανυπόστατοι ισχυρισμοί του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για θέματα Θράκης.
Το αυτό ισχύει και για την τελευταία ανοησία περί κλεισίματος μειονοτικών σχολείων, καθώς όλοι γνωρίζουν – και ο Ερντογάν – οτι σχολικές μονάδες κλείνουν δυστυχώς αναγκαστικά σε όλη τη χώρα λόγω έλλειψης μαθητών.
Αναλόγως καταρρίπτεται και το χυδαίο fake news περί…”γαζώματος των τάφων των ομογενών μας”, που εκστόμισε ο Ερντογάν για τη στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιήθηκε στη Γλαύκη Ξάνθης. Όλοι γνωρίζουν – και ο Ερντογάν – πολύ καλά, οτι ο ελληνικός στρατός είναι διαρκώς στο πλευρό των Ελλήνων μουσουλμάνων των ακριτικών περιοχών της Θράκης.
Να θυμίσουμε οτι ο στρατός της Ελλάδας σέβεται την ανεξιθρησκεία; Δείτε ενδεικτικά εδώ.
Να θυμίσουμε πως ο ελληνικός στρατός βάζει πλάτη για τη συντήρηση σχολείων και αποκατάσταση υποδομών στα μειονοτικά χωριά; Δείτε ενδεικτικά εδώ, εδώ, και εδώ.
Να θυμίσουμε πως σε τακτική βάση στρατιωτικοί γιατροί διενεργούν υγειονομικές εξετάσεις σε μαθητές μειονοτικών σχολείων; Δείτε ενδεικτικά τε εδώ, εδώ και εδώ.
Πολλά μπορούμε να θυμίσουμε, όπως μεταξύ άλλων και το παρακάτω περιεκτικό και εξαιρετικό οδοιπορικό της ΕΡΤ στην ακριτική Θράκη:

Ό,τι και να πει λοιπόν ο Ερντογάν, ο ελληνικός στρατός, αποδεδειγμένα – και το γνωρίζει και ο ίδιος – προσφέρει πολύτιμες κοινωνικές υπηρεσίες στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης. Οτι είναι στο πλευρό τους επιτελώντας σημαντικό έργο.