Ως τις 22/9 οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη «Λαογραφία και Πολιτιστική Διαχείριση»

Η χρονική διάρκεια φοίτησης ορίζεται σε τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο χρόνος εκπόνησης διπλωματικής εργασίας.
cache_1500x3000_analog_medium_509610_314866_542018-600x322

Το Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου, το Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, προκηρύσσει διαγωνισμό για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών στο Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με θέμα “Λαογραφία και Πολιτιστική Διαχείριση | Folklore, Folkloristics and Cultural Management” με απονομή σχετικού Διπλώματος.

Αντικείμενο και σκοπός του Μεταπτυχιακού Προγράμματος

Το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Λαογραφία και πολιτιστική διαχείριση» έχει ως αντικείμενο την έρευνα και αξιοποίηση του λαϊκού πολιτισμού. Παρέχονται γνώσεις για την έρευνα και τις εφαρμογές του λαϊκού πολιτισμού σε διάφορους τομείς που περιλαμβάνονται στο ευρύτερο φάσμα της πολιτιστικής διαχείρισης. Σκοπός του Δ.Π.Μ.Σ. «Λαογραφία και πολιτιστική διαχείριση» είναι η παροχή υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακής εκπαίδευσης και η προαγωγή της γνώσης και της έρευνας στα κυρίαρχα θεωρητικά ρεύματα της Λαογραφίας, ελληνικής και ξένης, και στις βασικές κατηγορίες της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και της πολιτιστικής διαχείρισης. Έμφαση θα δοθεί αφενός σε έννοιες, που αναδεικνύονται στα πλαίσια της ανάπτυξης προβληματικής για την ορθή διαχείριση και προβολή των πεδίων του λαϊκού πολιτισμού και αφετέρου στις εφαρμογές καθαυτές του λαϊκού πολιτισμού: στη δημιουργική και πολιτισμικά τεκμηριωμένη «χρήση» των θεμάτων του λαϊκού πολιτισμού στη σχολική μονάδα και στην ανάπτυξη ικανοτήτων διαχείρισης και προβολής των ζητημάτων του λαϊκού πολιτισμού στη δημόσια σφαίρα, σε εκδηλώσεις στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, σε πολιτιστικούς οργανισμούς και δράσεις, ώστε να παρέχεται εκπαίδευση που στοχεύει στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων. Το Δ.Π.Μ.Σ. αποβλέπει να εισαγάγει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες στη Λαογραφία ως θεωρητική, εφαρμοσμένη και δημόσια επιστήμη, καταρτίζοντάς τους/τες ως προς τις προσεγγίσεις και τις εφαρμογές της επιστήμης αυτής σε ακαδημαϊκά (π.χ. στην εκπαίδευση) αλλά και σε ευρύτερα κοινωνικά πλαίσια (σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, οργανισμούς και ιδρύματα). Οι φοιτητές θα εισάγονται και θα ασκούνται σε θέματα και μεθόδους έρευνας του λαϊκού πολιτισμού, καθώς και σε στρατηγικές και πρακτικές που αφορούν στην εργασία των λαογράφων για τη μελέτη, τεκμηρίωση, ερμηνεία, χρήση και διάχυση των στοιχείων του λαϊκού πολιτισμού, με απώτερο στόχο την αναζωογόνηση και την αειφορία των φορέων τους και της κοινωνίας, γενικότερα (πολιτιστική πολιτική και πολιτιστική διαχείριση). Το Δ.Π.Μ.Σ. οδηγεί στην απονομή «Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών» (Δ.Μ.Σ.) στη «Λαογραφία και την πολιτιστική διαχείριση» μετά την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών με βάση το πρόγραμμα σπουδών. Οι τίτλοι απονέμονται από το Τμήμα Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ στον τίτλο θα αναφέρονται και τα συνεργαζόμενα τμήματα.

Αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες

Οι υποψήφιοι/ιες πρέπει να αποστείλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 σε ηλεκτρονική ψηφιοποιημένη μορφή στις ακόλουθες ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

ifotou@phil.uoa.gr (κα Ηλιάνα Φώτου, τηλέφωνο επικοινωνίας 210-7277738)

vchrys@phil.uoa.gr (Διευθύντρια του Δ.Π.Μ.Σ. Βασιλική Χρυσανθοπούλου, τηλέφωνο επικοινωνίας 6974051585)

https://eprotocol.uoa.gr

αναγράφοντας ως θέμα: Αίτηση και δικαιολογητικά για το Δ.Π.Μ.Σ «Λαογραφία και Πολιτιστική Διαχείριση».    

Μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε το ΦΕΚ Ίδρυσης και το ΦΕΚ Κανονισμού του Δ.Π.Μ.Σ., καθώς και την Προκήρυξή του για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 και την Αίτηση συμμετοχής, στον ακόλουθο σύνδεσμο του Τμήματος Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α.:

http://www.phil.uoa.gr/metaptyxiakes-spoydes/diidrymatiko-p-m-s-laografia-kai-politistikh-diaxeirish.html

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood