Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το κορυφαίο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης Κομοτηνής “Ορόσημο 2001”, ένα ακόμη διήμερο στοχοθεσίας – επαγγελματικού προσανατολισμού – σταδιοδρομίας, σε συνεργασία με την Orientum Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας.

Ο χαρισματικός σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και συγγραφέας του βιβλίου “Πάμε πανεπιστήμιο” Σπύρος Μιχαλούλης, μίλησε για σχολές, επαγγέλματα, προοπτικές, διαχείριση χρόνου και στοχοθεσία, ενώ την επόμενη μέρα οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μαζί του στους χώρους του φροντιστηρίου τους και να συζητήσουν μαζί του τις απορίες τους και τους προβληματισμούς τους σχετικά με την επιλογή επαγγέλματος.

“Όσο νωρίτερα τεθεί ο στόχος, τόσο καλύτερα γίνεται η προετοιμασία για την επίτευξή του”, τόνισε ο ιδρυτής του Φροντιστηρίου Αθανάσιος Λιπορδέζης, συμπληρώνοντας πως “εμείς στο Ορόσημο 2001 προσπαθούμε να ανακαλύπτουμε τα ταλέντα των παιδιών”. Άλλωστε το “Ορόσημο 2001” αξιοποιεί το πλέον αξιόπιστο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού “Orizon” της Orientum, που εκπόνησαν κορυφαίοι πανεπιστημιακοί, ψυχολόγοι, και ερευνητές.

"Ορόσημο 2001": Ο δρόμος της επιτυχίας μέσα από την αναζήτηση της σταδιοδρομίας“Το θέμα δεν είναι τι κάνει κάποιος από κάποια σχολή, αλλά τι άλλο μπορεί να κάνει”, τόνισε ο κ. Μιχαλούλης, προσθέτοντας αυτό που πια είναι γνωστό τοις πάσι, οτι δηλαδή “πλέον η επαγγελματική αποκατάσταση μετά το πανεπιστήμιο δεν είναι δεδομένη. Το ότι κάποιος θα τελειώσει το Μαθηματικό, δεν σημαίνει ότι θα γίνει καθηγητής μαθηματικών. Ένας μαθηματικός μπορεί να ασχοληθεί με την πληροφορική, τις τηλεπικοινωνίες, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, την επιχειρηματικότητα. Ένας που θα τελειώσει το Παιδαγωγικό, δεν σημαίνει ότι θα γίνει δάσκαλος”. Επίσης υπογράμμισε πως “είναι λάθος να βάζουμε τα παιδιά 15 και 16 χρονών να επιλέξουν επάγγελμα. Σε τέτοια ηλικία αυτό που μπορεί να επιλέξει ένα παιδί είναι σπουδές”.

Όσο για τους γονείς, η συμβουλή του κ. Μιχαλούλη είναι η εξής: Να δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά τους να επιλέγουν αυτό που θέλουν σε συνεννόηση με την οικογένεια και αξιολογώντας τα δεδομένα, και να δίνουν επίσης στα παιδιά όσο γίνεται περισσότερες πληροφορίες”.