Ορκίστηκαν, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος, τελέστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, η ορκωμοσία του νέου Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλου Τοψίδη, και των  μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.
Z6V_7339-Enhanced-NR

Στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης εκπροσωπούνται πέντε παρατάξεις δια συνολικά 45 περιφερειακών συμβούλων (τριάντα εννέα άνδρες και έξι γυναίκες).

Την τελετή, όπου σημειώθηκε αθρόα προσέλευση πολιτών, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των θρησκευτικών και στρατιωτικών αρχών της Περιφέρειας, των Σωμάτων Ασφαλείας, στελέχη της αυτοδιοίκησης α’ βαθμού, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, η συντονίστρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Έλενα Σώκου, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Ορκίστηκαν, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

“Θα ήθελα να ευχηθώ κύριε Περιφερειάρχα η διακονία σας να αναδείξει εσάς και τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου άξιους αυτής της μεγάλης εμπιστοσύνης του λαού μας. Στην Ελλάδα καυχόμαστε για τη Δημοκρατία μας, για την ελευθερία των σκέψεων μας, αλλά καυχόμαστε και γιατί στα δύσκολα πάντα γινόμαστε ένα”, σημείωσε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Επίσκοπος. 

“Η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι ένας υπέροχος τόπος, είναι ένας ευλογημένος τόπος, είναι μία γέφυρα όπου ο χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός συναντιούνται και είναι μια γέφυρα φιλίας, αγάπης, συνεργασίας […]. Προσπαθούμε η πρώτη είσοδος της Ελλάδας, η συνοριακή πύλη των Κήπων στον Έβρο, να μπει σε μία φάση ανακατασκευής. Μέσα στον επόμενο χρόνο θα γίνει μία ριζική ανακατασκευή στον υπάρχοντα σταθμό ώστε να γίνεται πολύ πιο εύκολα η διέλευση, και μόλις φτιαχτεί η νέα γέφυρα, θα φτιαχτεί και ένας νέος, υπερσύγχρονος σταθμός”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβάνιος, αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο Περιφερειάρχη και στα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου.

Ορκίστηκαν, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Ο κ. Τζιτζικώστας, εκφράζοντας επίσης τις ευχές του στον νέο Περιφερειάρχη και τα μέλη του νέου περιφερειακού συμβουλίου, επεσήμανε: “Οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, είναι ένας ενιαίος χώρος με τεράστιες προοπτικές αλλά και με κοινές προκλήσεις. Γι’ αυτόν τον λόγο κύριε Περιφερειάρχα θα αναλάβω πρωτοβουλία με τη συνεργασία τη δική σας και του συναδέλφου μας από τη Δυτική Μακεδονία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας γιατί η Μακεδονία είναι μία και είναι ενιαία και αυτά που μπορούμε να πετύχουμε μαζί δεν μπορούμε να τα πετύχουμε χωριστά”.

Ορκίστηκαν, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην ομιλία του ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, δεσμεύθηκε κατ’ αρχάς ότι θα είναι “Περιφερειάρχης όλων των πολιτών της Περιφέρειας”, και τόνισε ότι «στα πρόσωπα όλων των Δημάρχων βλέπω είκοσι δύο συνεργάτες με τους οποίους θα συνδιαμορφώσουμε και θα βελτιώσουμε την εικόνα της Περιφέρειας μας. Άλλωστε και οι δύο βαθμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υπηρετούμε τον πολίτη, εργαζόμαστε για τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση των δομών και των υποδομών, και εν τέλει την ανάπτυξη του τόπου”. 

Περιγράφοντας, δε, το πλαίσιο της πολιτικής που θα ασκήσει η διοίκησή του, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

“Η Περιφέρειά μας γίνεται μια σύγχρονη, ψηφιακή περιοχή. Δίπλα στον πολίτη, στον εργαζόμενο, στον επιχειρηματία.

-Με ψηφιακές υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες στη διάθεση των πολιτών, για την οριστική κατάργηση της γραφειοκρατίας.

-Με χρηματοδοτήσεις και παροχή κινήτρων για την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας.

-Με έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου.

-Με χρηματοδότηση επενδύσεων στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στις εξαγωγές.

-Με έργα πρόληψης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Μια Περιφέρεια με υπηρεσίες για όλες και όλους. Με οξυμένα αντανακλαστικά. Κοινωνικά ευαίσθητη και πιο εθνικά υπερήφανη.

-Με έργα αναβάθμισης των σχολικών μονάδων.

-Με ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων.

-Με προσβασιμότητα σε δομές που υποστηρίζουν και φροντίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας.

-Με ενίσχυση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και χρηματοδότηση προγραμμάτων ψυχικής υγείας.

Με υπηρεσίες για όλες και όλους.

Με αποτελεσματικότητα και στο έπακρο των χρηματοδοτικών δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γίνεται η Περιφέρεια, που χτίζει γέφυρες ανάμεσα στη Διοίκηση και του Πολίτες.

Γίνεται η Περιφέρεια, της συμπερίληψης και της συνεργασίας με την Κοινωνία των Πολιτών.

Γίνεται η Περιφέρεια, στον άξονα της οποίας βρίσκεται μόνον ο άνθρωπος”.

Ορκίστηκαν, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ορκίστηκαν, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ορκίστηκαν, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Ορκίστηκαν, ο νέος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, και τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood