Οργισμένη ανακοίνωση του ΠΑΟ Κοσμίου:

“Η οργή μας για τη διαιτησία στον τελευταίο αγώνα μας πηγάζει από τις επαναλαμβανόμενες εις βάρος μας αποφάσεις τις τελευταίες αγωνιστικές. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση, και δεν μπορούμε άλλο να υπομένουμε αυτή τη διαιτητική αντιμετώπιση.

Για να μιλήσουμε με συγκεκριμένα παραδείγματα, στο “Φώτης Κοσμάς” κόντρα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, η ομάδα μας έμεινε αναίτια με δέκα παίκτες και ακόμα πασχίζουμε να καταλάβουμε τον λόγο της αποβολής του Δημοσθένους σε εκείνο το παιχνίδι.

Επίσης, στο εντός έδρας παιχνίδι μας με την Καβάλα, ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε με μεγάλη ευκολία πέναλτι για χέρι του Πλασταρά, το οποίο ήταν ακούσιο.

Τα λάθη εις βάρος μας δεν τελειώνουν εκεί, καθώς στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό, ο “άρχων” του παιχνιδιού έδειξε την άσπρη βούλα για χέρι του Νάνου, το οποίο ήταν επίσης ακούσιο.

Όσον αφορά το τελευταίο παιχνίδι, κατά την ταπεινή μας πάντα άποψη, υπάρχει αλλοίωση αποτελέσματος καθώς στο 40′ ο διαιτητής χαρίζει σε παίκτη του Νέστου τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, που αν δινόταν, τα δεδομένα του παιχνιδιού θα ήταν εντελώς διαφορετικά, ενώ δεν δίνει καθαρό πέναλτι σε χέρι αμυνόμενου παίχτη, το οποίο “βαπτίζει” φάουλ, στερώντας από την ομάδα μας τη δυνατότητα να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Τέλος, ο διαιτητής δεν τιμωρεί με απ’ ευθείας κόκκινη τον ποδοσφαιριστή Γκουτσίδη ο οποίος έδειξε στην κερκίδα τα γεννητικά του όργανα (προφανώς πολύ περήφανος για αυτά), καταφέρνοντας να εκνευρίσει την πιο ήσυχη ίσως έδρα της κατηγορίας”.