Σχεδιάζοντας μια μεγάλη Ελληνική σημαία στον τοίχο του βορειότερου σχολείου της Ελλάδας, του Γενικού Λυκείου Δικαίων Έβρου, μόλις λίγα μέτρα από το “τριεθνές”, οι μαθητές του έστειλαν το δικό τους μήνυμα!

Αποτυπώνοντας μια πολύ δυνατή εικόνα, που αγγίζει όλους τους Έλληνες, ο βόρειος Έβρος γιόρτασε με αυτόν τον διαφορετικό τρόπο την 28η Οκτωβρίου, υπό τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε.

Η σημαία, διαστάσεων 5Χ7 μέτρων, είναι ορατή από μεγάλη απόσταση, τόσο από την Τουρκία όσο και από τη Βουλγαρία.

3f536dfb evros gflag1Η τοπική μαθητική κοινότητα είναι πολύ δραστήρια και αποτυπώνει τις σκέψεις της σε όμορφες πράξεις.

Εδώ και τρία χρόνια η εταιρία “Α. Ισμαήλος Α.Ε.”-Εξουσιοδοτημένος Διανομέας και Επισκευαστής της Mercedes-Benz, έχει σχεδιάσει ένα πρωτότυπο πρόγραμμα “υιοθεσίας” σχολείων στα Δίκαια και έχει δώσει μια ξεχωριστή πνοή στην καθημερινότητα των μικρών παιδιών αλλά και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουν τις προκλήσεις για το μέλλον τους!

Τη φετινή επέτειο του “ΟΧΙ”, λοιπόν, υλοποιήθηκε μια ξεχωριστή ιδέα!

Λόγω της γεωγραφικής θέσης του χωριού και του σχολείου, τα παιδιά πρότειναν να σχεδιαστεί μία ελληνική σημαία η οποία θα λειτουργεί ως σύμβολο του Ελληνισμού της περιοχής συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην τόνωση της εθνικής συνείδησης και υπερηφάνειας μαθητών και κατοίκων.

defd9cd5 evros gflag2Το κόστος για την υλοποίηση της ενέργειας κάλυψε η “Α. Ισμαήλος Α.Ε.” μαζί με την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (η ΕΕΝΕ στέκεται διακριτικά αρωγός στην ανάπτυξη των δράσεων της εταιρείας στην περιοχή).

“Η σχεδίαση της ελληνικής σημαίας στο πλαϊνό μέρος του σχολείου αποτελεί υλοποίηση μίας ιδέας των ίδιων των μαθητών κατά τη σχολική χρονιά 2019-2020”, αναφέρει  ο Διευθυντής του σχολείου Δημήτρης Τσάμογλου, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στα στελέχη της “Α. Ισμαήλος Α.Ε.” που “ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέβαλλαν τα μέγιστα ώστε να σχεδιαστεί στον τοίχο του σχολείου η ελληνική σημαία, την οποία παρουσιάζουμε ανήμερα της γιορτής της”. 

Από την πλευρά του ο Πάνος Ισμαήλος, σημειώνει: “Είναι μεγάλη χαρά να αναπτύσσουμε δράσεις που πηγάζουν από σκέψεις των μαθητών. Η συγκεκριμένη ενέργεια εξωτερικεύει με έναν απλό τρόπο την ξεχωριστή σχέση όλων των κατοίκων του βορείου Έβρου με το ιερό εθνικό μας σύμβολο, τη σημαία. Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε μια ωραία στιγμή του μεγάλου προγράμματος που υλοποιούμε προς όφελος των σχολικών βαθμίδων της περιοχής”.

Ο πρόεδρος της ΕΕΝΕ, Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, επισημαίνει: “Στην Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών συναισθανόμαστε και αναγνωρίζουμε τον ρόλο και το έργο των ακριτών μας. Είμαστε και θα είμαστε κοντά τους με δράσεις ουσίας και συμβολισμού όπως η σημερινή. Η Ελληνική σημαία αποτελεί για εμάς το απόλυτο σύμβολο εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, απαραίτητα συστατικά για την αντιμετώπιση κάθε είδους πρόκλησης”.