Ορατή και από τη Θράκη θα είναι η έκλειψη ηλίου που θα σημειωθεί στις 21 Ιουνίου

"ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν βλέπουμε τον ήλιο χωρίς προστασία. ΟΧΙ με μαυρισμένα γυαλιά, ΟΧΙ με φιλμ, CD, ακτινογραφίες. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ!".
partial-solar-eclipse-cloudy-day
Μερική έκλειψη του Ηλίου* θα σημειωθεί στις 21 Ιουνίου, και σε ποσοστό περίπου 8%-9% θα είναι ορατή και από τη Θράκη – η πιθανότητα νεφοκάλυψης για όλες τις περιοχές της Θράκης αγγίζει το 35-40%.
Από την Κομοτηνή η έναρξη του φαινομένου θα είναι ορατή στις 07:57, η μέγιστη φάση του στις 08:33, και η λήξη του στις 09:13.
Ορατή και από τη Θράκη θα είναι η έκλειψη ηλίου που θα σημειωθεί στις 21 ΙουνίουΠερισσότερες πληροφορίες δίνει (ΕΔΩ) ο Φυσικός, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης, Δημήτρης Πρασόπουλος, ο οποίος πάντως συμβουλεύει με έμφαση:
“ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν βλέπουμε τον ήλιο χωρίς προστασία. ΟΧΙ με μαυρισμένα γυαλιά, ΟΧΙ με φιλμ, CD, ακτινογραφίες. ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ!”.
*Έκλειψη ηλίου ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο η Σελήνη παρεμβάλλεται ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη, με αποτέλεσμα ορισμένες περιοχές της Γης να δέχονται λιγότερο φως από ό,τι συνήθως. Η έκλειψη μπορεί να είναι μερική, ολική ή δακτυλιοειδής.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood