• “Ψιλολόγια και ψεύδη” καταλογίζει ο δήμαρχος στον δημοτικό σύμβουλο, καθώς και πολιτικά παιχνίδια με την αντιπολίτευση, με σκοπό προσωπικά οφέλη, μετά την αντικατάστασή του από τη θέση του αντιδημάρχου.

Ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, είχε ανακοινώσει τη διαγραφή από την παράταξή του, του εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου Μεχμέτ Αρήφ. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε οτι δεν διεγράφη, αλλά παραιτήθηκε. Ο δήμαρχος επανέρχεται, υποστηρίζοντας:

“1) Από τον Σεπτέμβριο του 2019, τον μήνα ανάληψης των καθηκόντων μας, ο Μεχμέτ Αρήφ επέδειξε προς την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του συνδυασμού «ΕΜΠΡΟΣ» διαρκώς προσβλητική και εξυβριστική συμπεριφορά, που πολλές φορές εμπεριείχε και χαρακτήρα απειλών. Λόγω των αρχών που διέπουν την παράταξή μας, δεν επιθυμώ να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες.

2) Από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν αντικαταστάθηκε από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, είχε αποδεδειγμένα επαφές με μέλη της αντιπολίτευσης με σκοπό την απόκτηση προσωπικού οφέλους, βάλλοντας κατά εμού και μελών της παράταξης μας, ενεργώντας ενάντια στις αρχές της παράταξής μας.

3) Η πολιτική είναι τέχνη. Αποτελείται από δύο σκέλη. Εκλογή και διοίκηση. Δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι ο κάθε εκλεγμένος θα διοικήσει ορθά.

4) Βάσει του πολιτικού ήθους που μας χαρακτηρίζει, ζητήθηκε η παραίτηση του Μεχμέτ Αρήφ. Η απάντησή του ήταν κατηγορηματικά «δεν υπάρχει περίπτωση» (υφίσταται απόδειξη).

5) Μετά την ρητή άρνησή του να παραιτηθεί, ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία περί της διαγραφής του από τα μέλη της δημοτικής παράταξης, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση μου.

6) Η διαγραφή του προηγήθηκε της πρόθεσης παραίτησης. Λόγω προγενέστερης διαγραφής, η παραίτησή του είναι ως μη γενόμενη, ανυπόστατη. Τα υπόλοιπα είναι ψιλολόγια και ψεύδη”.