Οντέρ Μουμίν: “Άλλο έργο θα εκτελέσει ο Στρατός, όχι τον δρόμο Ιάσμου-Πολύαρνου”

Απάντηση σε Μπούκα-Στυλιανίδη.
Μουμίν Οντέρ
Πριν από μία περίπου εβδομάδα, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης, γνωστοποιούσε με δελτίο Τύπου, οτι κατόπιν ενεργειών του, την αποκατάσταση του δρόμου που συνδέει τον Ίασμο με τα “Θρακικά Μετέωρα” – μια πρόταση που κατατέθηκε τις προηγούμενες μέρες από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας και του τοπικού πολιτιστικού συλλόγου Ηλία Μπούκα προς τους τοπικούς φορείς για να τη μεταφέρουν και στη διακομματική επιτροπή ανάπτυξης της Θράκης – θα το εκτελέσει το Δ΄ Σώμα Στρατού. Όπως αναφερόταν στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Στυλιανίδης, ήδη έχει δρομολογηθεί η συμβασιοποίηση του έργου μεταξύ του Δ΄ Σώματος Στρατού και του Δήμου Ιάσμου, “ώστε το επόμενο διάστημα να ξεκινήσουν οι εργασίες”. Ακόμη, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δελτίο Τύπου, ο κ. Στυλιανίδης, που “το προηγούμενο διάστημα είχε επικοινωνία κ. Μπούκα και τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν”, έθεσε το θέμα σε συνάντησή του με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. “Ο δύσβατος δρόμος αυτός των είκοσι περίπου χιλιομέτρων έχει καταστραφεί από βροχοπτώσεις και κατολισθήσεις και ο Στρατός έχει την τεχνογνωσία και τα μέσα να τον διορθώσει”, σημείωνε ο Ευρ. Στυλιανίδης, ασπαζόμενος τη συλλογιστική του Ηλ. Μπούκα, οτι “η κατασκευή του θα συμβάλει καθοριστικά στην τουριστική αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Ροδόπης, θα αξιοποιήσει το καταφύγιο και θα αναδείξει τα Θρακικά Μετέωρα και το φυσικό πάρκο άγριων αλόγων που διαβιεί στην περιοχή”. 
Ο κ. Μπούκας εξέφρασε την ικανοποίησή του, αναφέροντας μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook: “Η πρόταση για την αποκατάσταση της οδικής σύνδεσης Ιάσμου-Πολυάρνου συνέπεσε χρονικά με την ανακοίνωση συμβασιοποίησης του εν λόγω έργου μεταξύ του Δ’ Σώματος Στρατού και του Δήμου Ιάσμου έπειτα από συνάντηση του βουλευτή Ροδόπης κ. Στυλιανίδη με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαρ.Λαλούση. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνοντας πως η πρόταση αυτή ήδη δρομολογείται ώστε να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για έναν πλούσιο τουριστικό σχεδιασμό για τον Δήμο Ιάσμου”.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε, και απαντώντας στον κ. Μπούκα – και εμμέσως στον κ. Στυλιανίδη – υποστηρίζει πως το έργο που θα εκτελέσει ο Στρατός δεν έχει καμία σχέση με τον δρόμο που συνδέει τον Ίασμο με το Πολύαρνο και τα Θρακικά Μετέωρα. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης, επισημαίνει: “Με την 5.241/15-7-2019 απόφαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Ιάσμου κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Με το 4.869/15-07-2019 έγγραφο, ο προκάτοχος μου κ. Καδή Ισμέτ ζήτησε τη διάθεση μηχανημάτων έργου από το Δ΄ Σώμα Στρατού για την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στον ορεινό όγκο Ιάσμου. Η τεχνικοοικονομική έκθεση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας εγκρίθηκε με την 60/2020 απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου στις 29/05/2020, μόνο με τις θετικές ψήφους της διοικούσας παράταξης. Η σύναψη, δε, της Προγραμματικής Σύμβασης για το εν λόγω έργο, εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιάσμου στις 28-09-2020, μόνο με ψήφους της διοικούσας παράταξης. Προκλητικά απουσίαζε ο κ. Αμούτζας και η παράταξή του από το Δ.Σ. και την Ο.Ε. αρνούμενος τη συνδρομή του Δ΄ Σώματος Στρατού. Το έργο αφορά την αποκατάσταση 20 χιλιομέτρων στην ορεινή περιοχή του Ιάσμου. Ουδεμία σχέση έχει με οδικό δίκτυο προς Πολύαρνο και τα Θρακικά Μετέωρα που επικαλείται ο Μπούκας. Αλλά αντιθέτως οι συντεταγμένες του έργου απέχουν έτη φωτός από τις εν λόγω τοποθεσίες”.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood