• Συνεχείς περιπολίες σε όλη την περιοχή από τις ελληνικές αρχές.

  • Προσπαθούν να ανακόψουν ένα νέο κύμα επιχείρησης εισβολής μεταναστών στη χώρα.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ελληνικές αρχές, μετά τη διαπίστωση για αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω των χερσαίων συνόρων. 

Τις τελευταίες ημέρες η κινητικότητα είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με την αύξηση των ροών να ανέρχεται στο 20%. Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ και που τράβηξε διακινητής, δείχνει τουλάχιστον δώδεκα άτομα να στοιβάζονται σε αυτοκίνητα, στις Φέρρες. Πολλοί από τους μετανάστες που συλλαμβάνονται υποβάλλουν αίτημα πολιτικού ασύλου, ενώ υποστηρίζουν ότι ήταν κρατικοί λειτουργοί στην Τουρκία και αντιφρονούντες της κυβέρνησης Ερντογάν.

Η κατάσταση δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενο κύμα επιχείρησης παράνομης εισβολής μεταναστών στη χώρα. Για τον σκοπό αυτό έχουν ληφθεί μέτρα επιπλέον θωράκισης των συνόρων.

Ήδη οι περιπολίες είναι αυξημένες τόσο μέσα στον ποταμό όσο και στις παραποτάμιες περιοχές, από δύο ομάδες τύπου ΕΚΑΜ, τριάντα ατόμων η μία. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με τους συνοριοφύλακες που προσλήφθηκαν πρόσφατα και που θα έχουν ως έδρες την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη.

Μέριμνα υπάρχει και για τα νησιά, όπου οι δυνάμεις θα ενισχυθούν με 530 συνοριοφύλακες που προσελήφθησαν επίσης το τελευταίο διάστημα.

Την ίδια ώρα, δρομολογημένα είναι τα έργα της κατασκευής του νέου φράχτη και της ενίσχυσης του υπάρχοντος στον Έβρο, μετά και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Τα έργα αναμένεται ότι θα ξεκινήσουν να παραδίδονται τμηματικά σε διάστημα 5-8 μηνών.

πηγή: protothema.gr