Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό Έργο “INTERSYC ΙΙ” με τη συμμετοχή του Αναπτυξιακό Οργανισμό Δήμου Κομοτηνής «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»

Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης – «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» Α.Ε., μεταξύ των εταίρων που συμμετείχαν στο τελικό συνέδριο του έργου INTERSYC ΙΙ, αποτυπώνοντας δεκάδες δράσεις βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας και της κοινωνικής φροντίδας με ομάδα στόχου τα παιδιά.
ΦΩΤΟ 1 (6)

Το τελικό συνέδριο του έργου INTERSYC ΙΙ πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διοργανώθηκε από τον επικεφαλής εταίρο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με τη συμμετοχή των εταίρων του έργου, τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμου Κομοτηνής «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ» Α.Ε., το Foundation “Center Nadja” από το Sandanski Branch (Βουλγαρία) και το Regional Department of Education από το Blagoevgrad (Βουλγαρία).

Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι δράσεις, τα αποτελέσματα και οι πολύπλευρες ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας για τα παιδιά σε διασυνοριακό επίπεδο Ελλάδας-Βουλγαρίας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη υγειονομική περίοδο, που επιτάσσει τη συνεργασία και τη σύμπραξη δυνάμεων, για την αντιμετώπιση καίριων φαινομένων, που απειλούν την ευημερία των παιδιών.

Ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό Έργο "INTERSYC ΙΙ" με τη συμμετοχή του Αναπτυξιακό Οργανισμό Δήμου Κομοτηνής «Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ»

Στο πλαίσιο του έργου έχουν υλοποιηθεί από τους εταίρους οι κάτωθι δράσεις: 

 • 7.471 παιδιά στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία εξετάστηκαν προληπτικά στα κινητά  πολυ-ιατρεία που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού». 
 • 240 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν από δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας που υλοποιήθηκαν εντός του Κινητού Εργαστηρίου Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» που διαθέτει «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος στα νοσοκομεία, λόγω άλλους πανδημίας.
 • 265 Εκπαιδευτικοί, Σχολικοί Ψυχολόγοι και Γονείς από τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης συμμετείχαν σε επτά διήμερα  διαδικτυακά  εκπαιδευτικά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν από την Ακαδημία Επιμόρφωσης & Εκπαίδευσης “Smile Academy” του Χαμόγελου του Παιδιού, στις θεματικές ενότητες «Ασφάλεια στον διαδικτυακό κόσμο. Τι συμβαίνει πίσω από την οθόνη;» & «Εκφοβισμός στο σχολείο; Μίλα τώρα». 
 • 437 εκπρόσωποι φορέων, σωμάτων ασφαλείας, κοινωνικών υπηρεσιών και σχολικών μονάδων συμμετείχαν σε σεμινάρια με θέμα «Καλές Πρακτικές Διαχείρισης Περιστατικών Εξαφάνισης Ανηλίκων και Ενηλίκων», που πραγματοποιήθηκαν σε Δήμους των Περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.
 • Παροχή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης παιδιών και οικογενειών, εν μέσω πανδημίας Covid-19, μέσω της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης 116111 και της Εθνικής Γραμμής SOS 1056.
 • 7 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης BLS / AED (Basic Life Support / Automated External Defibrillation) με την επίσημη αναγνώριση του European Resuscitation Council * ERC σε 160  επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά  στην Ελλάδα.
 • 5 Διαδικτυακά Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών και Διάσωσης σε 107  Εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα.
 • Απόκτηση Πρότυπης Κινητής Ιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παιδιών, με σκοπό την ενίσχυση των Εθνικών Συστημάτων Υγείας  σε διασυνοριακό επίπεδο. 
 • Εκστρατεία Ενημέρωσης, Ευαισθητοποίησης, Εκπαίδευσης σχετικά με τη νόσο COVID-19  με τη χρήση ψηφιακών μέσων. 
 • 50 Εκπαιδευτικοί Α’ βάθμιας  & Β’  βάθμιας Εκπαίδευσης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχαν σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για τον τρόπο δράσης εν μέσω πανδημίας Covid-19, προκειμένου να μπορούν να υποστηρίζουν μαθητές, γονείς και άλλους επαγγελματίες των σχολικών κοινοτήτων.
 • 30 μέλη διασωστικών ομάδων Ελλάδας και Βουλγαρίας συμμετείχαν σε στρογγυλή τράπεζα, με σκοπό την  ανταλλαγή εμπειριών, γνώσεων και καλών πρακτικών σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση περιστατικών εξαφάνισης ανηλίκων και ενηλίκων, καθώς και περιστατικών διαχείρισης κρίσεων & εκτάκτου ανάγκης.

Ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Κομοτηνής “Ανώνυμη Εταιρία Κ. ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ”, κ. Αθανάσιος Λάπατας, τόνισε: «Η υλοποίηση αυτού του έργου έδωσε σε όλους εμάς την ευκαιρία να αναμετρηθούμε με κοινωνικά θέματα που αφορούν το παιδί. Τώρα ολοκληρώνεται και είμαι βέβαιος ότι αφήνει αποτύπωμα τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά σε όλους εμάς. Κατά τη διάρκεια του έργου αντιμετωπίσαμε μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις που μας ανάγκασαν να προσαρμοστούμε και τελικά να βελτιωθούμε, να αναπτύξουμε επιτυχημένες πρακτικές και να εργαστούμε συλλογικά και συντονισμένα».

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, αναφερόμενος στην επιτυχημένη διεξαγωγή του πρώτου έργου “ΙΝΤΕRSYC” το οποίο έλαβε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό Project Slam Contest στο Λουξεμβούργο, αλλά και στα ποιοτικά και ποσοτικά αποτελέσματα του έργου “INTERSYC II”, τόνισε: «Οφείλουμε να καταλάβουμε αρχικά που πάσχουμε ως κοινωνία, προκειμένου να προσφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες και δράσεις στους πολίτες που μας εμπιστεύονται».   

Το έργο «INTERSYC II», του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-A “Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020”, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης  (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των δύο συμμετεχουσών χωρών. 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood