Ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο του Έργου “EcoScope” στο Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

Το "EcoScope", με συντονιστή Εταίρο το Εργαστήριο Ιχθυολογίας του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και επικεφαλής τον Καθηγητή Α. Τσίκληρα, αποσκοπεί στην προώθηση μιας αποτελεσματικής και αποδοτικής προσέγγισης της διαχείρισης της αλιείας, βασισμένης στο οικοσύστημα.
ΔΕΛΤΑ_ΝΕΣΤΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο του Έργου “EcoScope” στο Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στη Νέα Πέραμο Καβάλας από τις 25 έως 29 Σεπτεμβρίου.

Ένα πυκνό πρόγραμμα, διαλέξεων, πρακτικών ασκήσεων και επιτόπιων επισκέψεων στο πεδίο, υποστηριζόμενο από το επιστημονικό προσωπικό του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας, έδωσε τη δυνατότητα σε 35 νέους επιστήμονες και επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να έρθουν σε επαφή με νέες προσεγγίσεις στον τομέα της διαχείρισης της αλιείας και των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Στο Θερινό Σχολείο δοκιμάστηκε η αρχική έκδοση της διαλειτουργικής πλατφόρμας που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του “EcoScope” υπό τον συντονισμό του Εργαστηρίου Οικολογικής Μηχανικής και Τεχνολογίας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του ΔΠΘ με επικεφαλής τον Καθηγητή Γ. Συλαίο.

Το Θερινό Σχολείο περιλάμβανε και μία ολοήμερη επίσκεψη στο Δέλτα του Ποταμού Νέστου όπου ο Διευθυντής Ερευνών του ΙΝΑΛΕ, Δρ Μ. Κουτράκης, παρουσίασε στο πεδίο τις κύριες πτυχές της αλιευτικής δραστηριότητας, τόσο στις λιμνοθάλασσες όσο και στην παράκτια ζώνη.

Τέλος, το Θερινό Σχολείο του “EcoScope” αποτέλεσε ένα σημαντικό βήμα υλοποίησης του επιστημονικού διαλόγου, δημιουργίας και παροχής μιας σύνθετης και αποτελεσματικής εκπαιδευτικής εμπειρίας, στηριζόμενη στον συνδυασμό καινοτόμων μεθόδων και εργαλείων αιχμής που έχουν αναπτυχθεί στα επιστημονικά πεδία της ωκεανογραφίας και αλιείας.

Ολοκληρώθηκε το 1ο Θερινό Σχολείο του Έργου "EcoScope" στο Ινστιτούτο Αλιευτικών Ερευνών στη Νέα Πέραμο Καβάλας.

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood