Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ

Μια καινοτόμος δράση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, μοναδική σε επίπεδο χώρας.
Σύσκεψη Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας

Έξι μέρες, σαράντα φορείς υγείας, κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού, σαράντα πέντε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, σε εννέα πόλεις και οικισμούς, και πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα νέοι και παιδιά που αποκόμισαν εμπειρίες και γνώσεις πάνω σε ζητήματα σωματικής και ψυχικής υγείας.

Έτσι μπορεί να συνοψιστεί η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τρίτη χρονιά, μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του 2018 και του 2019, και μετά από διακοπή δύο ετών λόγω της πανδημίας.

Οι δράσεις της φετινής διοργάνωσης αφορούσαν σε τέσσερις βασικούς θεματικούς άξονες:

  • την πανδημία COVID-19 και τις επιπτώσεις της,
  • την αιμοδοσία,
  • την αναπηρία,
  • την πρόληψη και τον εθελοντισμό,

και πραγματοποιήθηκαν από ανθρώπους από ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων: ιατρούς, ερευνητές, εκπαιδευτικούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, εργαζόμενους σε δομές κοινωνικής προστασίας, εργαζόμενους σε σώματα ασφαλείας, εθελοντές, διασώστες, κ.ά.  

Η διοργάνωση και η απήχηση που είχε στο ευρύ κοινό αξιολογήθηκαν σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, με τον αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών, Αριστείδη Μωυσιάδη, τον άμισθο ειδικό σύμβουλο της Περιφέρειας σε θέματα Δημόσιας Υγείας, Δημήτρη Θεοδωρίδη, και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Λουκά Γεωργίου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 3η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας ΑΜ-ΘΣε δήλωσή του ο κ. Μέτιος τόνισε:

«Η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας είναι μια καινοτόμος δράση της Περιφέρειάς μας μοναδική σε επίπεδο χώρας. Περιλαμβάνει εκδηλώσεις, δράσεις και ομιλίες, που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση του πιο δυναμικού τμήματος της κοινωνίας, των νέων. Το ενδιαφέρον που συγκέντρωσε η διοργάνωση και φέτος, μετά από δύο χρόνια πανδημίας, δείχνει ότι οι πολίτες αξιολογούν ως πολύ σημαντικά τα ζητήματα της δημόσιας υγείας, και στόχος μας είναι να συνεχίσουμε ώστε η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας να καταστεί θεσμός της Περιφέρειάς μας».

Ο κ. Μωυσιάδης ανέφερε:

«Ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια λόγω πανδημίας. Υπήρξε μία πολύ καλή οργάνωση των δράσεων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Ως Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών προσπαθήσαμε να δώσουμε το παρών σε όσο το δυνατό πιο πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Περιφέρεια. Το συνολικό αποτέλεσμα μας ικανοποιεί και έτσι θα συνεχίσουμε».

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood