Στην τελευταία φάση των συναντήσεών του, με επίδοση της πρότασής του με την σύμφωνη γνώμη των μελών του Συμβουλίου της Κοινότητας Ιάσμου και του Πολιτιστικού συλλόγου Ιάσμου, προς την Διακομματική Επιτροπή για την Ανάπτυξη της Θράκης, στους καθ’ ύλην αρμόδιους, προχώρησε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ιάσμου Ηλίας Μπούκας.

Το αίτημα αφορά την προώθηση “ενός ζητήματος που είναι κομβικής σημασίας για τον Ίασμο”, όπως σημειώνει ο ίδιος, και συγκεκριμένα την οδική σύνδεση του οικισμού Ιάσμου με τον οικισμό Πολύαρνου.

7241c6e3“Το σκεπτικό μου βασίζεται στην ανάπτυξη μέσω της επισκεψιμότητας, αφού η περιοχή του Πολύαρνου μπορεί να γίνει πόλος έλξης για πολλούς χάρη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά φυσικού κάλλους (Θρακικά Μετέωρα, κοιλάδα Κομψάτου, σπάνια πουλιά και άγρια άλογα, ορεινό καταφύγιο πλήρως εξοπλισμένο, κ.ά.) που διαθέτει”, επισημαίνει ο κ. Μπούκας, και συμπληρώνει: “Το έργο μπορεί να δώσει πνοή στην περιοχή, αφού θα καταστήσει τον Ίασμο ως τόπο προορισμού μπαίνοντας ταυτόχρονα στον τουριστικό χάρτη της Θράκης”.

Η πρόταση επιδόθηκε στους:

  • Δήμαρχο Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ.
  • Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Δήμου Ιάσμου, Αμούτζα Κυριάκο, Ισμέτ Καδή, Σπορίκη Παναγιώτη.
  • Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Μέτιο Χρήστο.
  • Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Τσαλικίδη Νικόλαο.
  • Μητροπολίτη Μαρωνείας & Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα.
  • Βουλευτή Ροδόπης ΝΔ Στυλιανίδη Ευριπίδης, μέλος διακομματικής επιτροπής.
  • Βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Χαρίτου Δημήτριο, μέλος διακομματικής επιτροπής.
  • Βουλευτή Ροδόπης ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ, εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ στη διακομματική επιτροπή.

Προηγήθηκαν οι συναντήσεις με τους Δημάρχους Κομοτηνής και Μαρωνείας-Σαπών, Γιάννη Γκαράνη και Ντίνο Χαριτόπουλο, τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης “Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία” Κώστα Κατσιμίγα, τον πρόεδρο του ΕΒΕ Ροδόπης και επικεφαλής της μείζονοας αντιπολίτευσης στον Δήμο Κομοτηνής, Αντώνη Γραβάνη, και την περιφερειακή σύμβουλο της αντιπολίτευσης Φελίνα Καζάκου (θυμηθείτε εδώ και εδώ).

fd79ec75 xaritou 1 82c1e898 a293f088 sporikis 89abaf87 kadi093bd5c6 stilianidis4e72fbea tsalikidis