Ολοκληρωμένη ανάδειξη ιστορικού κέντρου Κομοτηνής | Δ. Καρασταύρου: “Έργο που αλλάζει την εικόνα και τη λειτουργικότητα της σύγχρονης Κομοτηνής”

"Κάνουμε πράξη μια σειρά έργων που πραγματικά ανεβάζουν το επίπεδο της πόλης".
382231803_10224770103064322_1284092284237059546_n
Για “ένα πραγματικά μεγάλο έργο που αλλάζει την εικόνα και τη λειτουργικότητα της σύγχρονης Κομοτηνής, και κάνει το κέντρο της πόλης πιο φιλόξενο και βιώσιμο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες”, κάνει λόγο ο Αντιδήμαρχος Έργων, Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Χωροταξικού Σχεδιασμού, του Δήμου Κομοτηνής, Δημήτρης Καρασταύρου, αναφερόμενος στην Ολοκληρωμένη ανάδειξη και αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου Κομοτηνής και λειτουργική διασύνδεσή του με το νέο εμπορικό κέντρο”.
Πρόκειται για έργο που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας – Ελλάδα 2.0 – Ταμείο Ανάκαμψης, και χωρίζεται σε δύο υποέργα:
α) “Ανάπλαση οδών στο κέντρο της Κομοτηνής”, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.
β) “Ανάπλαση οδού Κανάρη και πέριξ οδών  στον ιστορικό τόπο του εμπορικού κέντρου της Κομοτηνής (Βασιλέως Παύλου, Συντάγματος Κρητών, Μπακάλμπαση και πεζοδρόμους πέριξ της Ερμού)“, προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίων ευρώ. 
Οι οδοί της μελέτης χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:
α) σε αυτές που διατηρούν παραδοσιακά χαρακτηριστικά ή/και βρίσκονται εντός του ιστορικού κέντρου και είναι προστατευόμενες (Φρουρίου, Σωκράτους, Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, Παλαιολόγου, Γραβιάς, Ξενοφώντος, Νίκαιας, Φωκίωνος, Νικολάου, Μιλτιάδου, Σεφέρη και Καβείρων).
β) σε αυτές που διαθέτουν σύγχρονη αισθητική, βρίσκονται εκτός ιστορικού κέντρου και δεν διατηρούν παραδοσιακά χαρακτηριστικά (Φιλικής Εταιρείας, Μάνεση, Μαρωνείας, Κυριακίδη, Βέμπο, Κομνηνού, Πολυφήμου, Τσετινέ, Βύρωνος και Αγίου Γεωργίου).
Στόχος της παρέμβασης είναι η βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, με άμεσο αντίκτυπο:
α) στην ποιότητα ζωής των πολιτών.
β) στη δυνατότητα προσέλκυσης λειτουργιών και οικονομικών δραστηριοτήτων.
Ολοκληρωμένη ανάδειξη ιστορικού κέντρου Κομοτηνής | Δ. Καρασταύρου: "Έργο που αλλάζει την εικόνα και τη λειτουργικότητα της σύγχρονης Κομοτηνής"
“Δεσμευτήκαμε να κάνουμε την Κομοτηνή μια πόλη την οποία θα απολαμβάνουν όλοι – μόνιμοι κάτοικοι και επισκέπτες. Και το κάνουμε πράξη με μια σειρά έργων που πραγματικά ανεβάζουν το επίπεδο της πόλης”, υπογραμμίζει ο κ. Καρασταύρου, και προσθέτει:
“Στις 8 του Οκτώβρη συνεχίζουμε. Όχι με λόγια και προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά με μελέτες, με σκληρή δουλειά, με αφοσιωμένη επιστημονική ομάδα και με αποτελεσματικότητα που αναγνωρίζεται από όλους”.
Ολοκληρωμένη ανάδειξη ιστορικού κέντρου Κομοτηνής | Δ. Καρασταύρου: "Έργο που αλλάζει την εικόνα και τη λειτουργικότητα της σύγχρονης Κομοτηνής"
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood