Οι Έλληνες δίνουν ραντεβού απόψε στις 9.

Θα βγουν όλοι στα μπαλκόνια τους για να ευχαριστήσουν με ένα δυνατό χειροκρότημα όλους τους υγειονομικούς της χώρας. Τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που σηκώνουν στις πλάτες τους το μεγαλύτερο βάρος της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εκτίθενται στον ιό για να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο.

95349d8b koronoios mpalkonia efxaristo nosilevtesΗ πρωτοβουλία είναι της συζύγου του Πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, της οποίας η ανάρτηση έδωσε το έναυσμα και χιλιάδες χρήστες των social media ανταποκρίθηκαν.

Στις 9 ακριβώς, λοιπόν, βγαίνουμε στα μπαλκόνια μας, και για πέντε λεπτά χειροκροτούμε τους Ανθρώπους που αγωνίζονται για μας… Τους Ανθρώπους του Συστήματος Υγείας…Ας ακουστεί το χειροκρότημα μας σε κάθε Νοσοκομείο και κάθε σημείο παροχής Υγείας για να τους δώσουμε κουράγιο για τις μέρες που ακολουθούν! Και συνακόλουθα, και προς όλους τους ανθρώπους που δουλεύουν αυτή την περίοδο για εμάς!

cf97562e mareva mpalkoniaΣε μια ανάλογη ενέργεια προχώρησαν χθες εκατομμύρια Ισπανοί, που βγήκαν στα μπαλκόνια τους και ένωσαν το χειροκρότημά τους για να πουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας, φωνάζοντας: “Σας ευχαριστούμε. Μας δίνεται δύναμη και ζωή. Σας δίνουμε την αγάπη μας και το χειροκρότημα μας”.