Συνεδρίασε η Οργανωτική Επιτροπή των Αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Κομοτηνής, με τη συμμετοχή των περισσότερων καρναβαλικών ομάδων που θα συμμετάσχουν στην αποκριάτικη παρέλαση του Σαββάτου 2 Μαρτίου, με στόχο την καλύτερη οργάνωσή της.

apokria komotinis 2019Κατά τη συνεδρίαση εκφράστηκε η άποψη ότι η φετινή καρναβαλική παρέλαση θα είναι η μαζικότερη μέχρι τώρα, καθώς ο αριθμός των γκρουπ που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι ο μεγαλύτερος από κάθε χρονιά, με σημαντικές συμμετοχές και από άλλους Δήμους της Θράκης.

Κατά τη συνεδρίαση έγιναν γνωστά τα εξής:

– Φέτος το θέμα της παρέλασης θα είναι ΤΟ ΦΩΣ, καθώς η καρναβαλική παρέλαση – party της Κομοτηνής, είναι η μοναδική που γίνεται νυχτερινές ώρες, και για τον λόγο αυτό εκφράστηκε η ευχή τα μέλη των ομάδων να έχουν κάποια φωτεινά στοιχεία στις στολές τους για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα ήδη ξεχωριστά φωτεινά στοιχεία τα οποία θα φροντίσει η ΔΚΕΠΠΑΚ να μοιραστούν στους υπεύθυνους των γκρουπ.

– Ως χώρος συγκέντρωσης των ομάδων ορίζεται φέτος η πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου, όπου από τις 6:30 μ.μ. θα συγκεντρώνονται οι ομάδες και οι υπεύθυνοι που έχουν οριστεί από αυτές θα δίνουν συνεντεύξεις στα ραδιόφωνα της πόλης (που θα εκπέμπουν κοινό πρόγραμμα) και τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

– Κεράσματα θα δοθούν από τη ΔΚΕΠΠΑΚ σε όλους τους συμμετέχοντες στην αρχή της παρέλασης, ενώ όλοι εξέφρασαν την ευχή να μη χρησιμοποιηθούν από κανέναν γυάλινα μπουκάλια, καθώς στο παρελθόν έχουν υπάρχει τραυματισμοί από σπασμένα γυαλιά.

– Οι οργανωτές ζήτησαν από τους εκπροσώπους των καρναβαλικών ομάδων να τηρήσουν τη σειρά παρέλασης όπως αυτή θα προκύψει μετά από κλήρωση τις αμέσως προσεχείς ημέρες, και να κρατούν απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην αλληλοκαλύπτονται και να είναι διακριτή η παρουσία κάθε ομάδας από το πλακάτ που θα την υποδεικνύει.

– Τα πλακάτ θα τοποθετηθούν μετά σε χώρο στην εξέδρα που θα γίνει το μεγάλο party στην κεντρική πλατεία.

– Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 8 μ.μ. και θα διέλθει από τις οδούς Θεμιτοκλή Σοφούλη, Δημοκρίτου, Ορφέως, με τελικό προορισμό την κεντρική Πλατεία Ειρήνης.

– Η κλήρωση για τη σειρά των ομάδων θα γίνει στα γραφεία της ΔΚΕΠΠΑΚ και εκτός κλήρωσης και επικεφαλής της παρέλασης, θα τεθούν ο σύλλογος «Περπατώ» και οι καρναβαλικές ομάδες από τους άλλους Δήμους της Θράκης που θα συμμετάσχουν.

– Συμμετοχή μπορούν να δηλώνουν ομάδες, έως και την Παρασκευή 1 Μαρτίου, ενώ ο κάθε πολίτης μπορεί να μετέχει σε όποια ομάδα επιθυμεί.