Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Β’ χοριακή!

3-anastasakis

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Β’ χοριακή!

Η β-χοριακή είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσικά στο σώμα της γυναίκας, όταν το έμβρυο εμφυτευτεί στη μήτρα και εάν αναρωτιέστε τι δείχνει το τεστ εγκυμοσύνης, η απάντηση είναι ότι ουσιαστικά μετράει την ορμόνη «β-χοριακή γοναδοτροπίνη». Μπορεί να εντοπιστεί στα ούρα και στο αίμα και συνήθως η εργαστηριακή διάγνωση της εγκυμοσύνης που πραγματοποιείται με αιματολογική εξέταση θεωρείται κατά κανόνα πιο αξιόπιστη από τα συνηθισμένα τεστ εγκυμοσύνης και δίνει συγκεκριμένες τιμές, σε αντίθεση με το τεστ ούρων.

 

Πότε πρέπει να πραγματοποιηθεί η εξέταση της Β’ χοριακής;

 

Το πότε πρέπει να πραγματοποιηθεί η β’ χοριακή είναι συγκεκριμένο. Ειδικότερα, μετά από την εμβρυομεταφορά, η μέτρησή της πρέπει να γίνει περίπου 10 – 14 μέρες μετά την σύλληψη. Επιπλέον, η β’ χοριακή μετά από εξωσωματική με βλαστοκύστες πρέπει υποχρεωτικά να μετρηθεί κατά τη 14η ημέρα από την ωοληψία. Οι τιμές θεωρούνται φυσιολογικές όταν είναι πάνω από 50, εφόσον μετρηθεί 14 μέρες μετά την ωοληψία. Πιο συγκεκριμένα, η τιμή της Β’ χοριακής γοναδοτροπίνης, όταν υπάρχει ομαλή εξέλιξη εγκυμοσύνης, διπλασιάζεται κάθε 48 ώρες, μέχρι η γυναίκα να φτάσει στην 8η εβδομάδα της κύησης. Έπειτα, ο ρυθμός ελαττώνεται, αλλά γενικά διατηρείται σε υψηλά επίπεδα για ολόκληρο το χρονικό διάστημα της εγκυμοσύνης. Το κόστος της, τέλος, ποικίλλει ανάλογα το διαγνωστικό κέντρο που θα επιλέξετε για την πραγματοποίησή της.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη Β’ χοριακή!

Ποιος θεωρείται ιδανικός γυναικολόγος;

 

Ο γυναικολόγος που θα είναι δίπλα σας σε κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης και σας εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, είναι εκείνος που θεωρείται ιδανικός για εσάς! Επιλέξτε τον, λοιπόν, με προσοχή και απολαύστε την πιο ιδιαίτερη περίοδο της ζωής σας, χωρίς ανησυχίες!

 

 

Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood