Αρχίζουν σήμερα 15 Οκτωβρίου με την τελετή έναρξης στις 9 π.μ., οι εργασίες του 18ου Πανελλήνιου Εντομολογικού Συνεδρίου, και θα ολοκληρωθούν στις 18 του μήνα, στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου και η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος, αντιλαμβανόμενες την πολλαπλή σημασία της επιστήμης της Εντομολογίας στη σύγχρονη γεωργία, μέσω του Συνεδρίου στοχεύουν:

  • στη διάχυση της πιο πρόσφατης και έγκυρης επιστημονικής γνώσης, αλλά και της ουσιαστικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων της έρευνας.
  • στην ανταλλαγή απόψεων και στη συζήτηση για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.
  • στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και ενημέρωση.
  • στην πρόκληση του ενδιαφέροντος του κοινωνικού συνόλου για γνωριμία με τα έντομα και γνώση της σημασίας τους.

Για την πραγματοποίηση αυτών των σκοπών, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Νίκος Κολάτσος, στο συνέδριο “θα παρουσιαστούν διαλέξεις Ελλήνων και ξένων ομιλητών, διακεκριμένων στον τομέα τους. Θα παρουσιαστούν τα νεότερα ευρήματα της εντομολογικής έρευνας στη χώρα μας, σε συνεδρίες προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων (posters). Θα τεθούν επί τάπητος επίκαιρα ζητήματα όπως η ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών, οι εξελίξεις στη χημική αντιμετώπιση, οι νεοεμφανισθέντες εχθροί και εχθροί που βρίσκονται προ των πυλών, θέματα δημόσιας υγείας και ζωονόσων που μεταδίδονται με έντομα. Επίσης, θα αναπτυχθούν δράσεις επικαιροποίησης γνώσεων και ενημέρωσης για τα έντομα”.

  • Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα, τις παράλληλες εκδηλώσεις και όλες τις πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο.