Όλα ανοιχτά με το Oruc Reis – Οι δυνάμεις που πρέπει, είναι εκεί που πρέπει

Έχουν τεθεί εις γνώση της πολιτικής ηγεσίας όλες οι αποτρεπτικές ενέργειες - εφόσον υπάρξει κλιμάκωση - και τα αποτελέσματα αυτών που δυνητικά μπορεί να υπάρξουν.
121973302_355404402552505_4038304813119639273_o
Η Τουρκία φαίνεται διατεθειμένη να τραβήξει το σχοινί στα άκρα· ακόμα και με την πρόκληση θερμού επεισοδίου, καθώς το Oruc Reis συνεχίζει την επικίνδυνα προκλητική πορεία του. Έχει δείξει τη διάθεση να κλιμακώσει ακόμη περισσότερο, προσεγγίζοντας έως και τα 6,5 ναυτικά μίλια.
Η Αθήνα προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα….
Σύμφωνα με πηγές του Επιτελείου, “αν η Άγκυρα επιχειρήσει να ξεπεράσει τα εσκεμμένα, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να γίνει δύσκολη η ζωή στις γέφυρες των τουρκικών πολεμικών πλοίων και κυρίως στου Oruc Reis”.
Όλες αυτές τις ημέρες το Επιτελείο και οι μάχιμες Μονάδες παρακολουθούν τις εξελίξεις και ενημερώνουν την Πολιτική ηγεσία για κάθε κίνηση που γίνεται.
Πολλές μετακινήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν γίνει ιδιαίτερα σιωπηρά, ώστε αυτοί που πρέπει, να είναι εκεί που πρέπει.
Όλες οι αποτρεπτικές ενέργειες και τα σχέδια – εφόσον υπάρξει κλιμάκωση – έχουν τεθεί στην διάθεση της Πολιτικής ηγεσίας, όπως και τα αποτελέσματα αυτών που δυνητικά μπορεί να υπάρξουν.
Παράλληλα οι Μονάδες του Ελληνικού Στόλου έχουν κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αρχιπελάγους και της Μεσογείου.
«Τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά. Πλέον δεν μιλάμε απλώς για την πιθανότητα ενός θερμού επεισοδίου, υπάρχει κίνδυνος για σύρραξη», προειδοποιεί έμπειρος διπλωμάτης!
Αυτή την στιγμή το τουρκικό ερευνητικό, πλέει 74 μίλια από το Καστελλόριζο, 43 μίλια από τη Ρόδο, και 56 μίλια από την Κάρπαθο. Χθες έφτασε μέχρι και 14 μίλα από το Καστελόριζο. Το Oruc Reis κινείται μια βορειοανατολικά και μια νοτιοδυτικά του Καστελλορίζου.
Facebook
Twitter

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

Ωδείο Μ. Συκάκη: Υψηλό επίπεδο σπουδών & Σύγχρονες εκπαιδευτικές μέθοδοι
Επισκευές οικιακών συσκευών παντός τύπου «Πετρακόπουλος Γιώργος»
Το “METRO Cash & Carry” Κομοτηνής αναζητά οδηγούς διανομής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

(VIDEO) Η ΔΕΥΑ Κομοτηνής προτατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία
Εφημερεύοντα Φαρμακεία Κομοτηνή

Voucher 1000€ για 80.000 ανέργους

ΠΑΡΤΕ... ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ
Η SUNLIGHT ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ

Νέες γεύσεις, “αντικριστών” ψητών, σας περιμένουν στον “Μπουφέ του Σταθμού” στην Κομοτηνή
Κομοτηνή: Ό,τι θέλεις delivered by efood