Την κάθετη αντίθεση της νομαρχιακής επιτροπής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του διαφαινόμενου λουκέτου στα υποκαταστήματα της Εθνικής Τράπεζας σε Σάπες και Ίασμο, εκφράζει ο συντονιστής του οργάνου Σταμάτης Σακελλίων, υπενθυμίζοντας με νόημα στη διοίκησή της ότι “οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με κόστη που ανέλαβε και πλήρωσε ο ελληνικός λαός”. Όπως διαμηνύει, δε, “θα κάνουμε και από μεριάς μας ότι μπορούμε ώστε να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη”.
Η δήλωση του Σταμάτη Σακελλίων:
Μας βρίσκει πλήρως αντίθετους η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να κλείσει τα υποκαταστήματα της σε Σάπες και Ίασμο.
Στο όνομα της οικονομίας κλίμακας είναι προφανές ότι η τράπεζα αγνοεί τα συμφέροντα των πολιτών και πελατών της. Είναι αδιανόητο μια τράπεζα που μέτοχός της είναι και το δημόσιο, να προχωρεί σε τέτοιες ενέργειες και ουσιαστικά ο Νομός Ροδόπης να μένει με ένα υποκατάστημα της Εθνικής.
Θεωρούμε ότι η κίνηση αυτή της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας δημιουργεί ένα μεγάλο κενό όσον αφορά στην εξυπηρέτηση των πολιτών, προκαλεί μεγάλη ζημιά στις τοπικές οικονομίες, και προξενεί ταλαιπωρία στους πολίτες.
Για αυτούς τους λόγους ζητούμε την ανάκληση της απόφασής της αυτής, και τη διατήρηση των υποκαταστημάτων σε Σάπες και Ίασμο.
Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε και από μεριάς μας ότι μπορούμε ώστε να αποτραπεί αυτή η δυσμενής εξέλιξη.
Να θυμίσουμε σε κάθε περίπτωση ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιώθηκαν με κόστη που ανέλαβε και πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Αυτό οφείλουν να μην το ξεχνούν“.